Van Persie beslist Dutch Clash in voordeel United

Robin van Persie heeft maandagavond weer flitsen van zijn oude vorm laten zien. De 31-jarige spits besliste met twee treffers de Dutch Clash tussen Ronald Koeman en Louis van Gaal in het voordeel van Manchester United: 1-2.

Koeman hield zich aan zijn woord door Van Gaal vlak voor de aftrap de hand te schudden. De manager van Southampton zag in de eerste tien minuten een gelijk opgaande strijd, totdat zijn aanvoerder José Fonte na twaalf minuten een vreselijke blunder beging. De verdediger leverde de bal zo in bij Van Persie, die wel raad wist met het buitenkansje en het speeltuig onberispelijk door de benen van doelman Fraser Forster schoof: 0-1.

Na de openingstreffer van de Nederlandse spits, was Southampton even van slag, maar ontbeerde het United aan overtuigingskracht aan de bal. De ploeg van Van Gaal creëerde geen uitgespeelde kansen en maakte veel slordige fouten, wat uiteindelijk ook leidde tot de aansluitingstreffer van Southampton. De zwak spelende Marouane Fellaini leverde kinderlijk eenvoudig de bal in op het middenveld, waardoor hij een aanval van Southampton mogelijk maakte. Shane Long haalde in de zestien de trekker over, waarna Graziano Pellè de rebound tegen de touwen werkte: 1-1.

Het spel van Manchester United werd er na rust niet beter op, en Southampton kreeg al vroeg in de tweede helft een goede kans via Long. De aanvaller kreeg alle ruimte van de United-defensie, maar kon met zijn hoofd niet genoeg richting meegeven aan de bal. Ook Pellè was gevaarlijk met een schot, die een halve meter over het doel van United-doelman David de Gea zeilde. Geheel tegen de verhouding in sloeg United echter in de 71ste minuut toe. Opnieuw was het Van Persie die zijn ploeg aan een voorsprong hielp. Een afgemeten vrije trap van Wayne Rooney kwam bij de tweede paal voor de voeten van Van Persie, die met een subtiel tikje Forster voor de tweede keer op de avond verschalkte: 1-2.

Na de 1-2 kwam United niet meer in de problemen. Op een afstandsschot van rechtsback Nathaniel Clyne na, kwam Southampton niet meer in de buurt van de aansluitingstreffer. De overwinning op Southampton betekende alweer de vijfde zege op rij van Manchester United. De ploeg van Louis van Gaal stijgt daardoor naar de derde plaats in de Engelse competitie. (Foto: Twitter)

Scoreverloop:

12. Van Persie 0-1

31. Pellè 1-1

71. Van Persie 1-2

Opstellingen Southampton – Manchester United:

Opstelling Southampton: Forster, Clyne, Yoshida, Fonte, Bertrand, Wanyama, Davis, Tadic (70. Hesketh), Long, Pellè en Mané.

Opstelling Manchester United: De Gea, McNair (39. Herrera), Smalling (18. Evans), Rojo, Valencia, Carrick, Fellaini, Young, Mata, Rooney en Van Persie.

Video’s

0-1 Van Persie

1-1 Pellè

1-2 Van Persie

Bijzonderheden:

Praat Mee!