Update IV | Martins Indi twijfelgeval voor achtste finales

Bruno Martins Indi moest woensdag geblesseerd het veld verlaten. De verdediger kwam verkeerd terecht na een duel met Tim Cahill en moest per brancard van het veld worden gedragen. Onderzoek toont aan dat Martins Indi een hersenschudding heeft.

‘De blessure van Bruno Martins Indi is bekend: hij heeft een hersenschudding opgelopen’, meldt de NOS via Twitter. Voor Oranje kwam de blessure van Martins Indi gek genoeg niet slecht uit. Zijn vervanger Memphis Depay vertolkte een heldenrol door een assist bij de 2-2. Hij scoorde bovendien zelf de beslissende 2-3.

Update | 20:44 uur
Bruno Martins Indi moet vermoedelijk zeven dagen rusten, dat zei bondscoach Louis van Gaal na afloop bij de NOS. Ik heb de dokter gesproken, meestal moet je toch wel een week rusten bij een hersenschudding.’

Update II | 23:24 uur
Bruno Martins Indi vliegt niet terug met Oranje naar het basiskamp in Rio de Janeiro. De verdediger blijft ter observatie achter in het ziekenhuis van Porto Alegre en zal ook niet spelen tijdens de afsluitende poulewedstrijd tegen Chili.

Update III| 10.09 uur 19-06-2014
Bruno Martins Indi lijkt aan de betere hand. De verdediger liep tegen Australië een hersenschudding op en moest ter observatie een nachtje in Porto Alegre blijven. De NOS meldt dat de mandekker wel gewoon in staat was om in zijn ziekenhuisbed naar Kameroen – Kroatië te kijken. Mocht Nederland eerste worden in de poule, dan zou Kroatië zomaar de tegenstander kunnen zijn. De Kroaten maakten woensdagavond indruk door Kameroen met 0-4 te kloppen.

Update IV | 17.05 uur 19-06-2014
Het is nog niet zeker dat Bruno Martins Indi in de achtste finale van Nederland kan voetballen. De verdediger mist sowieso het duel tegen Chili van aanstaande maandag, maar aanvankelijk werd gedacht dat hij makkelijk de achtste finale zou kunnen spelen, maar dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn.

De bedoeling is dat hij in het weekeinde zich weer fysiek gaat inspannen.  Vandaag is hij terug gekeerd naar het basiskamp van Oranje in Rio de Janeiro. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!