Pepe en Pereira ‘slechts’ voor één duel geschorst

Portugees Pepe en Uruguayaan Maxi Pereira kunnen hun opwachting maken in de derde groepswedstrijd van hun land. Pepe kreeg tegen Duitsland (4-0) een rode kaart en Pereira werd van het veld gestuurd tegen Costa Rica (1-3). Het tweetal is door de FIFA voor één duel geschorst. 

Die straf is mild, aangezien de rode kaarten werden gegeven voor flinke overtredingen. Pepe plantte een elleboog in het gezicht van Thomas Müller en gaf daarna een kopstoot, Pereira deelde in de slotfase van Uruguay – Costa Rica een enorme schop uit. Pepe mist door de schorsing het duel met de Verenigde Staten, terwijl Pereira aan de kant blijft tijdens Uruguay – Engeland.

Voor Portugal en Uruguay is er sowieso stront aan de knikker. Beide landen verloren hun eerste groepswedstrijd, waardoor drie punten nodig zijn om in de race te blijven voor de volgende ronde. Voor Portugal wordt dat een lastig verhaal, aangezien het naast Pepe ook Fabio Coëntrao en Hugo Almeida mist. Bovendien is de inzetbaarheid van Cristiano Ronaldo door een knieblessure zeer twijfelachtig.

Bij Uruguay is de feeststemming juist toegeslagen nu Luis Suárez zijn opwachting gaat maken. De aanvaller was er tegen Costa Rica niet bij en dat was te merken. Tegen Engeland ontmoet hij zijn teamgenoten van Liverpool en oude bekenden uit de Premier League. Omdat ook Engeland zijn eerste groepsduel verloor (1-2 tegen Italië red.) is het do or die tussen de twee ploegen. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!