Oranje met Janmaat onverslaanbaar; record lonkt voor Sneijder

Daryl Janmaat en Wesley Sneijder wonnen woensdagmiddag met Oranje van Australië. Door die zege is Nederland al geplaatst voor de achtste finales, maar ook op persoonlijk gebied is het tweetal terug te vinden bij recordlijstjes.  

Zo is het Nederlands elftal onverslaanbaar als Janmaat in het veld staat, zo blijkt uit de cijfers. De rechtsback is al achttien wedstrijden als international ongeslagen. Dat is een evenaring van het record, die op naam stond van Hedwiges Maduro. Janmaat weet zelfs helemaal niet wat verliezen is met Oranje. Op 7 september 2012 maakte hij zijn debuut en sindsdien verloor hij nooit met Nederland. In totaal won hij dertien keer en vijf keer werd het gelijk.

Ook Sneijder is dichtbij een record in Oranje. Als de middenvelder speeltijd krijgt tegen Chili, dan evenaart hij het record aantal WK-duels in het Nederlands elftal. Johnny Rep, Wim Jansen en Ruud Krol zijn op dit moment nog in het bezit van die mijlpaal van welgeteld veertien wedstrijden. Sneijder kan de vierde worden die dit aantal bereikt. Met de achtste finales in de zak kan Sneijder het record zelfs in eigen handen krijgen. Robin van Persie staat op dit moment gelijk met Sneijder (dertien wedstrijden), maar de aanvaller is geschorst tegen Chili na twee gele kaarten. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!