‘Scorende Van Persie bakte er statistisch gezien niet veel van’

Robin van Persie was woensdag tegen Australië heel belangrijk door de 2-2 in te schieten na de rust. Op aangeven van Memphis Depay bleef de aanvoerder rustig. Een prima wedstrijd zou je denken, maar het doelpunt bleek één van de weinig geslaagde acties van de spits. 

Nu Sport zette Van Persie en tegenstander Tim Cahill naast elkaar en daaruit blijkt dat Van Persie niet zijn meest gelukkige wedstrijd speelde. Over de hele wedstrijd gezien gaf hij elf passes, waarvan er vijf aankwamen, een slagingspercentage van 45 procent. Van de 24 duels die Van Persie aan ging, won hij er 12. De Oranje-fans zullen er verder niet om malen. Door de 2-3 zege van Nederland is Oranje al geplaatst voor de achtste finales.

Bovendien besefte Van Persie na afloop zelf ook wel dat Nederland niet goed voor de dag kwam, vooral voor de rust. ‘Ja, hallo? Welkom op een WK! Hier spelen de allerbeste spelers van de hele wereld, ook van Australië, en ook volgende week. Ja, dan krijg je het moeilijk. We moesten tot het uiterste gaan en als je dan wint, is dat erg knap.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!