Angstzweet breekt Engeland uit door rentree Suárez

Engeland is in de ban van van Uruguay – Engeland, of in andere woorden de strijd tegen wereldster Luis Suárez. De spits van Liverpool is naar eigen zeggen ‘honderd procent fit’ en dus vrezen de Engelsen voor de do or die-wedstrijd tegen Uruguay. 

Zo pakt The Telegraph uit met een schoolbord waarop meerdere ’tips’ zijn gegeven om Suárez te stoppen. Zo wordt er onder meer geschreven: ‘Park the bus’, ‘wind him up’, ‘poison him’, ‘don’t be Norwich’ en ‘aim for (either) meniscus’. Niet allemaal even fraai, maar het is grappig bedoeld. De Engelsen weten exact waar het gevaar van Suárez zit: eigenlijk overal.

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”thumbnails” theme_id=”1″ gallery_id=”16″ sort_by=”order” order_by=”asc” show_search_box=”0″ search_box_width=”180″ image_column_number=”5″ images_per_page=”30″ image_title=”none” image_enable_page=”1″ thumb_width=”300″ thumb_height=”225″ thumb_click_action=”undefined” thumb_link_target=”undefined” popup_fullscreen=”1″ popup_autoplay=”0″ popup_width=”800″ popup_height=”500″ popup_effect=”fade” popup_interval=”5″ popup_enable_filmstrip=”1″ popup_filmstrip_height=”70″ popup_enable_ctrl_btn=”1″ popup_enable_fullscreen=”1″ popup_enable_info=”1″ popup_info_always_show=”0″ popup_enable_rate=”0″ popup_enable_comment=”1″ popup_hit_counter=”0″ popup_enable_facebook=”1″ popup_enable_twitter=”1″ popup_enable_google=”1″ popup_enable_pinterest=”0″ popup_enable_tumblr=”0″ watermark_type=”none” watermark_link=”http://web-dorado.com”]

Ook The Sun is daarom ‘gewapend’ tegen Suárez. Naar aanleiding van de twee bijtincidenten (Otman Bakkal en Branislav Ivanovic red.) uit het verleden van de Uruguayaan, zijn Wayne Rooney, Daniel Sturridge en Raheem Sterling op de voorpagina van de krant afgebeeld als vampiers. ‘Time to bite back’, is de veelzeggende kop van de sensatiekrant.

De selectie van Engeland is een stuk subtieler. Vooral de spelers van Liverpool weten dat ze zich zorgen moeten maken. Roy Hodgson was iets minder slim door Suárez ‘nog geen wereldtop’ te noemen. ‘Je kan het geweldig doen op clubniveau, maar als je je echt wil laten zien aan de wereld en ervoor wil zorgen dat de mensen je blijven herinneren, dan moet je op het WK presteren. Hij kan alleen tot die categorie behoren wanneer hij het op het podium van het WK laat zien. Hij heeft het zeker in zich, want hij is een geweldige voetballer.’

Mourinho
Of het Suárez extra motiveert, José Mourinho weet het wel zeker. De coach van Chelsea kwam de Uruguayaan al meerdere malen tegen en hij waarschuwt Engeland alvast. ‘Suárez is heel belangrijk voor Uruguay. Hij komt terug van een blessure en wil zich laten zien voor zijn land. Een Zuid-Amerikaan die elf maanden niet ’thuis’ is, die wil teruggaan en magie brengen. Als Suárez samenspeelt met Edison Cavani, dan weet ik zeker dat ze een probleem zullen vormen voor Engeland.

‘Engeland kent Suárez door en door’, vervolgt Mourinho. ‘Ze kennen zijn geweldige kwaliteiten als speler en ze weten dat hij een strafschop kan vinden zoals niemand anders dat kan. Het wordt een mooie wedstrijd, degene die verliest, ligt eruit. Twee goede teams en hoge verwachtingen, Suárez zal er staan.’

Tabarez
Ook bondscoach Oscar Tabarez weet dat hij niet zonder Suárez kan. Dat bleek wel, toen een zielloos Uruguay met 1-3 verloor van Costa Rica. Cavani stond op een eiland en werd niet bereikt. Tabarez is dan ook bereidt risico’s te nemen met de inzetbaarheid van zijn ster. ‘Natuurlijk zijn trainingen niet hetzelfde als wedstrijden. Als hij speelt moeten we wel de mogelijkheid in overweging nemen dat hij niet hetzelfde niveau haalt als afgelopen seizoen in de Premier League. Maar zelfs als hij niet volledig fit is, is Suarez een speler die veel bijdraagt aan het team. Dat is de overweging die we nu moeten maken.’ (foto: Pro Shots)

Hou hem vrij donderdagavond: om 21.00 uur trappen Engeland en Uruguay af. Uiteraard live te volgen via Onze11!

Praat Mee!