Suárez blaast WK-kansen Uruguay nieuw leven in

Aan de hand van de teruggekeerde Luis Suárez heeft Uruguay de WK-dromen nieuw leven ingeblazen. In een waar spektakel scoorde Suárez twee keer en hielp hij zijn land aan een zege tegen Engeland: 2-1.

Het duel kende een aantrekkelijke openingsfase. De Engelsen gingen meteen op jacht naar de openingstreffer, terwijl de Uruguayanen met een snelle uitbraak Suárez en Edinson Cavani probeerden te bereiken. De aanvalsleiders kregen echter maar weinig bruikbare ballen van hun ploeggenoten. The Three Lions zorgden voor het eerste gevaar van de wedstrijd. In de tiende minuut mocht Wayne Rooney een vrije trap nemen vanaf een meter of achttien van het doel. De Engelsman liftte de bal over de blauwe muur en zag zijn inzet centimeters langs de kruising vliegen. Uruguay zette daar een gevaarlijk schot van Rodríguez tegenover. De Uruguayaan haalde verwoestend uit nadat Jagielka slordig uitverdedigde. Het leer zeilde een halve meter over het doel van Joe Hart.

Het strijdplan van Uruguay, bij balbezit zo snel mogelijk Suárez en Cavani zoeken, was in het eerste halfuur niet succesvol. De ploeg van bondscoach Oscar Tabarez was slordig in de eindpass en wist het koningskoppel niet in stelling te brengen. Het gevaar moest dan ook komen uit een combinatie tussen de twee goudhaantjes. Een corner werd door Suárez laag ingebracht ter hoogte van de penaltystip en vervolgens een meter over het doel geschoten door Cavani.

Ook de Engelsen werden gevaarlijk uit een dood spelmoment. Steven Gerrard legde een vrije trap bij de tweede paal op het hoofd van Rooney. Mede omdat de spits werd gehinderd door Cáceres kon hij de bal net niet de juiste richting meegeven en werd de lat geraakt. Nog geen tien minuten later kwam Uruguay op voorsprong. Een snelle uitbraak belandde aan de linkerkant bij Cavani die met een puike voorzet Suárez in stelling bracht. El Pistolero was weggelopen uit de rug van Jagielka en liet Hart volstrekt kansloos met een tegendraadse kopbal: 1-0.

Na de hervatting leek Uruguay de wedstrijd in het slot te willen gooien. Eerst werden de Zuid-Amerikanen gevaarlijk uit een hoekschop die ternauwernood bij de eerste paal weggewerkt kon worden door Hart, waarna Cavani een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de 2-0 binnen te schieten. In een één-op-één duel schoof de spits van Paris Saint Germain de bal echter langs het doel. Nog geen twee minuten later was Engeland dicht bij de gelijkmaker. Rooney ontving een voorzet en leek de 1-1 op het bord te zetten. Hij schoot echter zwak in met zijn linkerbeen waardoor Muslera redding kon brengen op het schot van de Engelsman.

Engeland bleef vol op de aanval spelen maar had zichtbaar moeite met de taaie Uruguayaanse verdediging. De voorzetten vanaf de flanken waren vaak te scherp of bereikten geen medespeler doordat de Uruguayanen dicht op de huid van de Engelsen zaten. Een kwartier voor tijd slaagde Glen Johnson erin om zijn directe tegenstander uit te spelen en een goede voorzet af te leveren. De tot dan toe onfortuinlijke Rooney kwam los van zijn directe tegenstander en kon de bal makkelijk binnen werken: 1-1.

Engeland nam geen genoegen met de dik verdiende gelijkmaker en ging vanaf de aftrap vol op zoek naar de winnende treffer. Opnieuw zat Suárez de Engelsen echter in de weg. Een uittrap van Muslera werd ongelukkig verlengd door een Engelsman waardoor Suárez werd gelanceerd. De sterspeler van Liverpool dribbelde de zestien van de Engelsen binnen en haalde verwoestend uit in de lange hoek: 2-1. (Foto: Pro Shots)

Scoreverloop:

39. Suárez 1-0
75. Rooney 1-1
85. Suárez 2-1

Opstellingen:

Opstelling Uruguay: Muslera; Cáceres, Giménez, Godín, Pereira; Ríos, Lodeiro (67. Stuani), González (79. Fucile), Rodríguez; Suárez (88. Coates), Cavani.

Opstelling Engeland: Hart; Johnson, Cahill, Jagielka, Baines; Henderson (86. Lambert), Gerrard; Sterling (65. Barkley), Rooney, Welbeck (71. Lallana); Sturridge.

Bijzonderheden:

Video’s:

Suárez zet Uruguay op 1-0:

Rooney zet Engeland op gelijke hoogte:

Suárez schiet Uruguay naar de overwinning:

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

Praat Mee!