Colombia in spannend duel langs Ivoorkust

COLOMBIA OP ZES PUNTEN  – In Brasilia stonden Colombia en Ivoorkust in de Nederlandse vooravond tegenover elkaar. Beide ploegen wonnen hun eerste duel in groep C, dus winst zou een grote stap richting achtste finale betekenen. Uiteindelijk trok Colombia aan het langste eind: 2-1.

De openingsfase was niet bepaald spectaculair te noemen. Het was vooral een strijd op het middenveld, waardoor echt grote kansen op één hand te tellen waren. De voornaamste wapenfeiten van Ivoorkust waren afstandsschoten van Tioté, waar Colombia vooral in de omschakeling gevaar stichtte. De grootste kans kwam op naam van Teófilo Gutiérrez. Hij kreeg de bal rond de penaltystip op een presenteerblaadje van James Rodríguez, maar raakte de bal finaal verkeerd. Verder was het eerste bedrijf gelijkopgaand. Colombia was iets beter qua veldspel, maar Ivoorkust hield simpel stand. Het wachten was op een doelpunt om de wedstrijd open te breken, maar gescoord werd er niet meer en men ging dan ook pauzeren met een stand van 0-0.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als voor rust. Colombia viel aan en creëerde wat kleine kansen. Pas na een uur spelen ontstond er echt wat opwinding in de vorm van een bal op de lat van Cuadrado, na een schitterende actie. Hierna drong Colombia wat meer aan en werd daarvoor in de 64e minuut beloond. Uit een corner kopte James Rodríguez de bal snoeihard achter Barry. Even later werd de score verdubbeld. Een snelle counter en een steekbal van Gutiérrez op invaller Quintero, die koeltjes afrondde, leverden de 2-0 op. Lang kon Colombia daar niet van genieten, want drie minuten later bracht Gervinho Ivoorkust terug in de wedstrijd. Hij slalomde door de defensie en werkte in de korte hoek af.

Hierna gingen de Oranje Olifanten op zoek naar de gelijkmaker en was het vooral gevaarlijk via een aantal vrije trappen en corners. Echter waren die te weinig rendabel, wat leidde tot een overwinning van de ploeg van de Argentijn José Pekerman. Colombia – Ivoorkust: 2-1.

Scoreverloop:

64. Rodriguez 1-0
70. Quintero 2-0
72. Gervinho 2-1

Opstellingen:

Opstelling Colombia: Ospina, Zapata, Yepes, Sánchez, Armero, Aguilar, Gutierrez, Rodríguez, Cuadrado, Ibarbo, Zúñiga

Opstelling Ivoorkust: Barry; Boka, Zokora, Bamba, Aurier; Serey, Tioté, Y. Toure; Gervinho, Gradel en Bony

Bijzonderheden:

 

Video’s:

Er zijn nog geen video’s beschikbaar.

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)
Colombia danst na de 1-0

Praat Mee!