Japan en Griekenland komen niet tot scoren in dramatische wedstrijd

Japan en Griekenland hebben zichzelf een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd die maar niet op gang wilde komen werd bloedeloos gelijkgespeeld: 0-0.

De eerste helft bracht al weinig vertier. Griekenland liet voorafgaand aan het duel in de persoon van Samaras nog weten met aanvallende intenties de wedstrijd in te gaan, maar daar was op het veld weinig van terug te zien. De Grieken zakten terug op eigen helft en lieten Japan het spel maken. Het ontbeerde de Japanners aan stootkracht en klasse om de Griekse defensie kapot te spelen.

Het gevaar moest dan ook komen van afstandsschoten. Osako beproefde in een tijdsbestek van twee minuten tweemaal zijn geluk. Met zijn tweede poging was de Japanner nog het dichtst bij een doelpunt. Zijn schot naar de lange hoek ging langs doelman Karnezis, maar ook langs de verkeerde kant van de paal. Na een halfuur liet Honda zich voor de eerste keer gelden. De creatieve middenvelder bracht de Griekse goalie in de problemen met een vrije trap. Met wat kunst- en vliegwerk kon de keeper voorkomen dat de rebound alsnog binnen geschoten kon worden.

Vlak voor rust kregen de Grieken twee tegenvallers te verwerken. Eerst moest Mitroglou geblesseerd het veld verlaten nadat Hasebe zijn elleboog in de zij van de aanvaller had geplant, waarna Katsouranis met rood van het veld moest. De controleur op het Griekse middenveld maakte een domme overtreding met al geel op zak en kon dus inrukken. Het gaf Torosidis aanleiding om een extra tandje bij te zetten. De verdediger zag de bal via een Japanner voor zijn voeten belanden en haalde verwoestend uit in de korte hoek. Kawashima was goed bij de les en stompte de bal uit het doel.

Na de rode kaart kwam er weinig verandering in het spelbeeld. Japan was nog altijd niet bij machte om een fatsoenlijke aanval op te zetten, terwijl de Grieken gokten op een counter. Twintig minuten voor tijd slaagden de Japanners er eindelijk in een goede aanval op te zetten na een schitterende pass van invaller Shinji Kagawa. Okubo wist zich echter geen raad met de geboden kans en maaide de bal enkele meters over het doel. Het was het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.

Met het gelijke spel schieten beide landen niks op. Colombia is door dit resultaat zeker van de achtste finale en staat met zes punten fier aan kop in poule C. Ivoorkust volgt op de tweede plaats met drie punten. Griekenland en Japan completeren de groep met beiden één punt. In de laatste speelronde staan Japan en Colombia tegenover elkaar alsmede Ivoorkust en Griekenland. (Foto: Pro Shots)

Scoreverloop:

Er zijn geen doelpunten gescoord.

Opstellingen:

Opstelling Japan: Kawashima; Uchida, Konno, Yoshida, Nagatomo; Hasebe (46. Endo), Yamaguchi, Honda; Osako (57. Kagawa), Okubo en Okazaki.

Opstelling Griekenland: Karnezis; Torosidis, Manolas, Sokratis, Holebas; Katsouranis, Maniatis, Kone (81. Salpingidis); Fetfatzidis (41. Karagounis), Samaras en Mitroglou (35. Gekas).

Bijzonderheden:

38. Katsouranis krijgt zijn tweede gele kaart en mag met rood het veld verlaten.

Video’s:

Er zijn nog geen video’s beschikbaar.

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

Praat Mee!