‘Kangoeroes bezorgen Oranje-talenten hartklachten’

Na de wedstrijd van Nederland tegen Australië reageren de kranten uit heel de wereld verschillend op de nipte zegen van het Nederlands elftal. Zo spreekt Het Laatste Nieuws van ‘bijwijlen kreunend Oranje’ en ’taaie Socceroos’.

‘Australië bood hulp om Nederland aan de zege te helpen. Want Arjen Robben profiteerde van het gapende gat in de Aussie-defensie zo groot als het Great Barrier Reef’, vervolgt de Belgische krant, die vindt dat de winnende treffer van invaller Memphis Depay te danken is aan de Australische keeper Matt Ryan. ‘Zijn foutje betekende helaas de ondergang voor Australië.’

L’Equipe denkt daar anders over. ‘Depay werd de man van de wedstrijd’, schrijft de Franse krant. Het uitvallen van Bruno Martins Indi was volgens de courant een geschenk uit de hemel. ‘Het bood bondscoach Louis van Gaal de kans met het inbrengen van Memphis Depay zijn systeem te wijzigingen’.

‘Australië maakte Nederland tot een ploeg van arbeiders in plaats van architecten’, schrijft het Spaanse AS, die het Hollandse systeem prijst. ‘Het is pleintjesvoetbal, waarin de bal wordt gegeven aan diegene die het best de wedstrijd kan beslissen. En dat werkt. Dit keer met meer moeite dan tegen Spanje, maar het werkte.

Het Britse The Times is eens met de Spaanse krant. ‘Met zijn tactische wijziging voorkomt Louis van Gaal diepgravend onderzoek’, schrijft het Britse The Times. Het Portugeze Record, vindt dat de Australiërs meer verdienden dan een verlies. ‘Kangoeroes bezorgen Oranje-talenten hartklachten’, stond op de voorpagina van de krant. (foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!