‘Ruzie in Griekse kamp in aanloop naar duel met Japan’

In de aanloop naar het duel tussen Griekenland en Japan, is er een klein brandje ontstaan in het kamp Griekenland. Giorgos Tzavellas en Giannis Maniatis moesten na een handgemeen uit elkaar gehaald worden.

Matias was niet blij met de voorzetten van zijn ploeggenoot, en kafferde hem af. ‘Waar ben je mee bezig? Je bent hier niet bij PAOK?’, aldus de nijdige middenvelder van Olympiakos. De woordenwisseling werd al snel grimmig van aard, en bondscoach Fernando Santos moest de twee heethoofden uit elkaar halen.

Het brandje was echter nog niet geblust, middenvelder Matias eiste dat ploeggenoot Tzavellas straf zou krijgen. De bondscoach reageerde hier op zijn beurt op: ‘Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal in een ploeg met veel passie en strijdlust.’

Na de ruzie trok Matias het hotel in en dacht even aan het verlaten van het WK. Na gesprekken met ploeggenoten besloot de middenvelder dan toch te blijven. Het is de eerste serieus kink in de kabel bij de Grieken in de aanloop naar het tweede duel in de groepsfase. Door het haantjesgedrag van beide heren is de voorbereiding op het cruciale duel met Japan verre van ideaal verlopen, het eerste duel van Griekenland ging ook al jammerlijk met 3-0 verloren tegen Colombia.(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!