Reserverol Oranje frustreert Huntelaar niet

Klaas-Jan Huntelaar is blij om weer terug te zijn bij het Nederlands elftal. De aanvaller lag er lang uit met een blessure, maar is nu weer fit. Bij Oranje zal Huntelaar zich echter meteen weer moeten schikken in zijn rol als reserve-spits.

Huntelaar, die in zestig interlands goed was voor 34 goals, staat onder Louis van Gaal achter Robin van Persie in de pikorde. ‘Nee, dat frustreert me niet. Natuurlijk heb ik ook ambities, maar het is nu eenmaal zo. Ik wil op de trainingen en als ik mag invallen, laten zien wat ik kan. Dat heb ik altijd gedaan en zal ik blijven doen. Ik blijf altijd gaan. En als dat als invaller is, dan is dat zo. Dat ik veel meer interlands had kunnen spelen dan de zestig die nu achter mijn naam staan, doet me ook niet zo veel. Ik heb geen cijfers in mijn hoofd. Zestig of honderdtwintig interlands, ik zie het wel’, is Huntelaar duidelijk tegenover Spits.

De goalgetter was tijdens het EK 2014 nog op oorlogspad door vooraf aan te geven niet blij te zijn met een rol als reserve. Van Persie kreeg uiteindelijk de voorkeur van Bert van Marwijk. ‘Ik verbaas me niet zo snel meer, haha. Maar wat heeft het voor zin om achteruit of vooruit te kijken? Dat brengt me niets’, stelt Huntelaar nu. ‘Ik dacht ook niet: nu wordt het mijn periode. Het was zaak me zo goed mogelijk te concentreren op de wedstrijd tegen België. Als spits moet je je nu eenmaal focussen op het moment van nu. Anders loop je het risico niet toe te slaan op momenten dat het kan. Wat dat betreft heb ik altijd het maximale uit mezelf gehaald.’

Praat Mee!