Verschrikkelijk nieuws gebroeders Touré na Colombia-Ivoorkust

Verschrikkelijk nieuws slaat als een kanon in op de nationale ploeg van Ivoorkust. Enkele uren na het duel Colombia-Ivoorkust (2-1) vrijdag kregen broers en teamgenoten Kolo en Yaya Touré te horen dat hun jongere broer vlak voor de gespeelde wedstrijd om het leven is gekomen. De doodsoorzaak van de Ibrahim Touré is nog niet bekend.

Vrijdagmiddag kwam de Ivoriaanse voetbalbond met de bevestiging. ‘Kolo en Yaya Touré hebben zojuist gehoord van de dood van hun jongere broer, Ibrahim Touré. De volledige Ivoriaanse delegatie wil hierbij haar steun uitspreken richting de spelers.’

‘In deze verschrikkelijke situatie willen de spelers en alle leden van de Ivoriaanse delegatie in Brazilië hun steun betuigen aan de gebroeders Touré en de rest van hun familie. De president van de voetbalbond roept alle Ivorianen op om voor ze te bidden’,  verklaart de bond wereldwijd.

Ibrahim Touré overleed donderdagavond in Manchester, op 28 jarige leeftijd. Het ‘broertje van’ was zelf ook profvoetballer. Hij stond onder contract bij Safa FC, een club uit Libanon. Op jongere leeftijd kwam de aanvaller uit voor het Oekraïense Metaloerg Donetsk en het Franse OGC Nice. (Foto: Football.ua)

 

Praat Mee!