‘Chili gaat naar Duitsland om te winnen’

Bondscoach Louis van Gaal zal woensdagavond met extra belangstelling kennis nemen van de uitslag van het duel Duitsland – Chili. In Stuttgart treffen onze Oosterburen Oranje-tegenstander Chili. Een goede indicatie voor de kracht van Chili, waar in Nederland nog niet veel over bekend is.

‘Chili komt naar Duitsland om te winnen’, is Chili-kenner Jorrit Smink duidelijk tegenover Onze 11. Chili zal zich in Duitsland absoluut niet inhouden omdat het een friendly is. ‘In Chili kennen ze geen vriendschappelijke duels, wel oefenwedstrijden’, zegt Smink veelzeggend.

Chili zal in het duel tegen Duitsland geen beroep kunnen doen op Marcelo Diaz. De middenvelder van Basel is geblesseerd. ‘Dat is een aderlating voor Chili, hij is een supermiddenvelder’, aldus Smink. Smink denkt dat Chili van Duitsland kan winnen. ‘Paraguay deed het in augustus (3-3, red.) ook goed daar, Chili kan verrassen in Duitsland.’ (Foto: Pro Shots)

————————————————————-
Jorrit Smink is Chili-kenner bij uitstek. De Nederlandse voetbaltrainer en journalist woont al 7,5 jaar in Chili. Hij trainde in Nederland onder andere Nordin Amrabat terwijl hij in Chili trainer was van Deportes Melipilla. Bezoek zijn site hier.

Praat Mee!