Italië zakt met 0-1 finaal door het ijs tegen Costa Rica

Italië heeft zichzelf, en de Engelsen, een zeer slechte dienst bewezen. Door met 0-1 te verliezen van Costa Rica, lijkt de volgende ronde verder weg dan ooit.

Het duel tussen Italië en Costa Rica begon rommelig. Het spel ging over en weer. Maar er werden geen echte kansen gecreëerd. Na 35 minuten ontketende de wedstrijd. Spits Mario Balotelli kreeg een enorme kans op de 1-0, hij zag echter geen kans de bal tussen de twee palen te mikken. De kans van Balo leek het startsein voor een deel van de wedstrijd met een hoge amusementswaarde. Balotelli kreeg vlak na zijn enorme kans weer een, ietwat moeilijkere, kans. Weer zag de Italiaan geen kans de bal in het netje te krijgen. Na weer een grote periode zonder echte kansen, viel uit het niets de 0-1. Bryan Ruiz kopte de bal op magistrale wijze achter keeper Gianluigi Buffon.

Nadat beide ploegen de kleedkamer hadden opgezocht, en een kopje thee hadden genuttigd, begon Costa Rica het scherpst aan de tweede helft. Italië leek constant een stapje te laat te komen. Hierdoor kwamen de Italianen niet in de gelegenheid de keeper van Costa Rica te verschalken, en de 1-1 op het bord te toveren. Ook in een verder vorderende tweede helft kon Italië er niet doorheen komen. De mannen uit Costa Rica hielden goed stand. Zo werd de eindstand bepaald op 0-1, in het voordeel van Costa Rica.

Scoreverloop:
0-1. Bryan Ruiz. (’44)

Opstellingen:

Opstelling Italië: Buffon, Abate, Barzagli, Darmian, Chiellini, Marchisio, De Rossi, Motta, Candreva, Pirlo, Balotelli.
Opstelling Costa Rica: Navas, Gamboa, Duarte, González, Umanña, Díaz, Borgers, Ruiz, Bolaños, Tejeda, Campbell.

Bijzonderheden:
– Bondscoach van Italië, Cesare Prandelli, heeft zijn spits Mario Balotelli vooraf op scherp gezet. ‘Mario mag dan beslissend zijn, hij mag dan belangrijk zijn, maar hij zal net als in de vorige wedstrijd tegen Costa Rica honderd procent moeten geven. Het is belangrijk dat hij hetzelfde doet als tegen Engeland, dat hij speelt met dezelfde intensiteit. Zo niet, dan hebben we een net zo goede en frisse vervanger achter de hand

– De virtuele stand wijst op dit moment uit dat Engeland het toernooi zal moeten verlaten. Italië moet winnen, wil Engeland nog een (theoretische) kans houden op de volgende ronde.

Video’s:
0-1 van Bryan Ruiz:
[hdvideo id=321]

Penalty of niet voor Joël Campbell:

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!