Vlaar: ‘Met buitenspelers makkelijker voetballen’

Ron Vlaar geeft eerlijk toe dat Oranje in een 4-3-3-systeem een stuk beter voor de dag kwam tegen Australië. De verdediger begon met Oranje in een 1-5-3-2-formatie, maar dat werd na de rust omgezet. Memphis Depay was uiteindelijk de uitblinker en matchwinner. 

‘Met buitenspelers was het in de tweede helft makkelijker voetballen, we kregen daardoor meer ruimte. Uiteindelijk staat er na 90 minuten 3-2 op het scorebord, daar ben ik erg blij mee. Het was geen grootse wedstrijd, maar we gingen wel beter voetballen nadat we 2-1 achter waren gekomen. We hebben karakter getoond en de wedstrijd omgedraaid’, vertelt Vlaar aan het AD.

De speler van Aston Villa, die toegeeft dat er wat werd geacteerd om Australië vooraf zand in de ogen te strooien, is trots op Nederland. ‘Er kan nog veel beter, maar we mogen ook best even genieten van dit moment. Want 6 punten uit twee wedstrijden, daar gaat het om. Waar dit Oranje staat? Er staat in ieder geval een echt team. Dat we kunnen voetballen, hebben we ook al laten zien. Het zou mooi zijn als we dat in het vervolg de hele wedstrijd kunnen volhouden.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!