Nederlands elftal tot 2026 in shirt van Nike

De KNVB en Nike hebben het contract verlengd tot tenminste 2026. De maker van onder meer het shirt van het Nederlands elftal is al sinds 1996 de sponsor van de Nederlandse voetbalbond en die samenwerking verloopt tot tevredenheid van beide partijen. 

‘We zijn erg blij om onze samenwerking met de KNVB en het Nederlands elftal te kunnen verlengen en het is extra bijzonder, omdat de KNVB dit jaar ook zijn 125-jarig bestaan viert. De KNVB was één van Nike’s eerste grote sponsorprojecten in het voetbal en dat heeft ons geholpen om ’s werelds grootste en meest innovatieve voetbalmerk te worden. We kunnen niet wachten om dit succes verder uit te bouwen’, reageert eerst Dermott Cleary, Vice President van Nike.

Ook bij de KNVB is men content met het nieuwe contract. Bert van Oostveen: ‘Het partnership met Nike is de langstlopende sponsorovereenkomst in de geschiedenis van de KNVB; dat is natuurlijk niet voor niets. Nike is het grootste voetbalmerk ter wereld. Ze zetten zich niet alleen in voor het Nederlands elftal, maar voor het gehele Nederlandse voetbal en iedereen die van onze sport houdt. We zijn dan ook erg trots op onze samenwerking.’ (foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!