Update | Ook geen Van der Vaart en Vorm

UPDATE | Arjen Robben zal niet in actie komen tegen Frankrijk komende woensdag. De aanvaller werd wel opgeroepen door Louis van Gaal, maar in De Telegraaf laat hij weten dat een tik op het bovenbeen afgelopen weekend hem parten speelt. 

‘Het ziet er niet goed uit en daarom is het misschien beter om geen risico te nemen’, vertelt Robben, die wel bij de selectie zal blijven om te herstellen en bovendien om zijn ploeg aan te moedigen. Tegen de Fransen start Oranje de voorbereiding op het WK en daar wil Robben bij zijn. Bovendien treft hij bij ‘Les Blues’ zijn maatje Franck Ribéry. ‘Hij komt net terug, dus ik verwacht niet dat hij meespeelt.’

Memphis Depay, Quincy Promes, Jean-Paul Boëtius en Dirk Kuijt zijn de vervangers in de selectie van Oranje. Voor wie Van Gaal kiest, dat zal woensdagavond blijken.

Update – 10:10 uur
Naast Arjen Robben zullen Rafael van der Vaart en Michel Vorm aankomende woensdag ook niet in actie komen voor Oranje, zo meldt de KNVB. Van der Vaart en Vorm hebben het trainingskamp van Nederland verlaten in verband met ziekte. Bondscoach Louis van Gaal heeft Ajacied Siem de Jong op het laatste moment opgeroepen als vervanger.

Praat Mee!