Bevlieging van Messi helpt Argentinië langs beter Iran

VIDEO’S | Iran was zaterdagavond heel dicht bij een enorme stunt tegen Argentinië. De Iranezen moesten verdedigen in de eerste helft maar waren in het tweede bedrijf beter. Een geniaal moment van wie anders dan Lionel Messi bracht Argentinië alsnog de overwinning.

De wedstrijd begon gezapig. De tactiek van Iran was duidelijk; met tien man voor de goal werd geprobeerd de Argentijnse dadendrang tegen te houden. Alleen Reza Ghoochannejhad mocht voorin loeren op een kansje.

Gonzalo Higuain had die tactiek al vroeg in de wedstrijd onschadelijk kunnen maken. De spits van Napoli kwam oog-in-oog met doelman Haghighi, maar die wist de bal met kunst en vliegwerk tegen te houden. Het zou niet de laatste redding van de keeper van Iran zijn.

In de eerste helft was ook Sergio Agüero nog dicht bij een goal maar ook hij trof Haghighi op zijn weg. Rechtsback Rojo kopte uit een vrije trap van de onzichtbare Lionel Messi in zeer kansrijke positie over. Zodoende gingen beide ploegen met een verrassende 0-0 tussenstand rusten.

Na rust voltrok zich een stunt. Iran werd beter dan Argentinië en creëerde zelfs de beste kansen. Ghoochannejhad was heel dicht bij een treffer maar oud AZ-doelman Sergio Romero kon zich onderscheiden met een aantal goede reddingen.

Argentinië oogde flets en Messi was onzichtbaar. Toch probeerde de Zuid-Amerikaanse ploeg de wedstrijd nog te winnen maar Iran was uit de counter zelfs nog de gevaarlijkste ploeg op het veld. Wederom was Ghoochannejhad gevaarlijk, maar weer bracht Romero redding.

Op het moment dat niemand het eigenlijk meer verwachte was daar toch weer Messi die het verschil maakte. De vedette van de Argentijnen deed geen stap te veel maar had in de blessuretijd toch een bevlieging. De aanvoerder krulde de bal van een meter of twintig prachtig in de onderhoek en bracht daarmee Argentinië de onverdiende zege én een plek in de achtste finales; 1-0.

Scoreverloop:

90+1′. 1-0. Messi

Opstellingen:

Opstelling Argentinië: Romero; Zabaleta, Garay, Fernández, Rojo; Gago, Mascherano; Messi, Di María; Agüero (77′. Palacio), Higuaín (77′. Lavezzi).

Opstelling Iran: Haghighi; Hosseini, Sadeghi, Montazeri, Pooladi; Shojaei, Nekounam, Teymourian; Dejagah, Ghoochannejhad, Hajsafi.

Bijzonderheden:

Video’s:

Nekounam vraagt shirtje Messi bij aftrap:

  Iran wil een penalty:

Lionel Messi met de 1-0:

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!