Duitsland en Ghana verdelen de punten in spektakelstuk

Na het verlies van Ghana tegen de Verenigde Staten zal menig mens hebben gedacht dat Duitsland korte metten zou maken met Ghana, aangezien Duitsland ruimschoots wist te winnen van Portugal. De realiteit is echter dat Ghana niet met zich liet spelen waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Na de aftrap was het Duitsland dat het initiatief nam en ook de eerste kansen creëerde. Na tien minuten brak de wedstrijd echt open en zagen we kans op kans volgen, zowel aan de Duitse als aan Ghanese zijde. Ondanks het hoge tempo van de wedstrijd en de kansen over en weer werd er thee gedronken met de brilstand.

In de tweede helft werd er aan beide kanten een tandje bijgezet. Voor de Duitsers loonde dat snel. Mario Götze schoot in de 51e minuut zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong. Helaas voor hem duurde de Duitse vreugde niet lang. André Ayew kopte Ghana drie minuten later terug in de wedstrijd; 1-1.

Asamoah Gyan nam geen genoegen met een gelijkspel en zette Ghana verrassend maar daarom niet minder verdiend op voorsprong met een keihard schot. Het Ghanese publiek ging los en de Duitse monden waren voor even gesnoerd. Voor even.Bondscoach Joachim Löw bracht namelijk zijn troef Miroslav Klose in het veld, de topscorer aller tijden van het Duitse elftal. Deze titel deed de beste man eer aan, zijn eerste balcontact werd meteen een doelpunt; 2-2.

In de laatste minuut kwam Ghana nog in een drie tegen twee voordeelsituatie op Manuel Neuer af, maar de Ghanezen vergaten de winst mee te nemen. Duitsland-Ghana: 2-2.

Scoreverloop:

51′ Mario Götze 1-0
54′ Andre Ayew 1-1
62′ Asamoah Gyan 1-2
70′ Miroslav Klose 2-2

Opstellingen:

Opstelling Duitsland: Neuer; Höwedes, Mertesacker, Hummels, Boateng; Lahm, Khedira, Kroos, Götze, Özil; Müller.

Opstelling Ghana: Dauda; Afful, Mensah, Boye, Rabiu; Muntari, Boateng, Ayew, Atsu, Asamoah; Gyan.

Bijzonderheden:

– Miroslav Klose evenaart met zijn goal het alltime WK-record van Ronaldo.

Video’s:

[hdvideo id=347]

[hdvideo id=348]

[hdvideo id=349]

[hdvideo id=350]

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!