Nigeria verpest WK-avontuur voor Bosnië

De wedstrijd tussen Nigeria en Bosnië is de laatste wedstrijd van zaterdag en is gewonnen door Nigeria. Bosnië, dat het de hele wedstrijd moeilijk had, heeft teveel kansen laten liggen waardoor het nu definitief is uitgeschakeld.

De eerste doelpoging van de wedstrijd kwam op naam van Ogenyi Onazi. De Nigeriaan zag een weggekopte hoekschop voor zijn voeten belanden en hij twijfelde geen seconde, een harde pegel verdween over het doel van Asmir Begovic. Vlak daarna schoot Peter Odemwingie een vrije trap vlak centimeters naast.

Pas in de twintigste minuut kwam het eerste gevaar van Bosnië, Zvjezdan Misimovic zag zijn schot vlak naast het doel verschijnen. Nog geen minuut later scoorde Bosnië een zuivere goal, maar deze werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. In de 29e minuut was het wél raak voor Nigeria. Odemwingie schoot de 1-0 in de netten en Nigeria ging daardoor met een 1-0 voorsprong de rust in. Qua kansenverhouding misschien niet helemaal terecht.

In de tweede helft ging Bosnië op zoek naar de gelijkmaker, maar het liep niet erg soepel. Dzeko werd vaak gezocht maar ook de sterspeler van de Bosniërs had zijn dag niet en wist zijn kansen niet te verzilveren. Tot overmaat van ramp raakte de sterspeler in de blessuretijd nog de paal en zag daarmee zijn land uit het WK geknikkerd worden. Nigeria – Bosnië: 1-0.

Scoreverloop:

29′ Odemwingie 1-0

Opstellingen:

Opstelling Nigeria: Enyeama; Ambrose, Oshaniwa, Omeruo, Yobo; Mikel, Musa, Onazi, Babatunde, Odemwingie; Emenike

Opstelling Bosnië: Begovic; Besic, Spahic, Mujdza, Misimovic; Sunjiv, Medunjanin, Pjanic, Lulic, Hajrovic; Dzeko

Bijzonderheden:

Video’s:

[hdvideo id=351]

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!