‘Kuyt gaat Van Persie vervangen tegen Chili’

Oranje trainde zaterdagmiddag in een 1-4-3-3 systeem tijdens de besloten training in Sao Paulo. Traditiegetrouw wist De Telegraaf toch een blik op het trainingsveld te kunnen werpen en zag dat Dirk Kuyt een hesje kreeg van bondscoach Louis van Gaal.

Van Gaal weet dat zijn eerste keus Robin van Persie geschorst is voor het treffen met Chili op maandag en zal dus een andere spits moeten zoeken. Die keuze lijkt te zijn gevallen op Kuyt, die dit WK nog niet in actie kwam voor Oranje. De 98-voudig international zorgt ervoor dat Klaas-Jan Huntelaar opnieuw genoegen moet nemen met een reserverol.

Bruno Martins Indi
Ten opzichte van de wedstrijd tegen Australië zal ook Bruno Martins Indi tegen Chili niet meedoen. De verdediger kampt met de naweeën van een hersenschudding maar trainde wel alweer mee met de groep in Sao Paulo en lijkt de achtste finales dus te gaan halen.

Martins Indi lijkt tegen Chili niet één-op-één te worden vervangen door een verdediger. Van Gaal trainde in het vertrouwde 1-4-3-3 systeem en stelt dus een extra aanvaller op. Niet goudhaantje Memphis Depay zal gaan spelen tegen Chili, maar Jeremain Lens als gekeken wordt naar de hesjes verdeling.

De Jong
Nigel de Jong trainde zaterdag apart van de groep maar lijkt de wedstrijd tegen Chili gewoon te gaan halen. Op de training werd De Jong vervangen door Leroy Fer die met Jonathan de Guzman en Georginio Wijnaldum het middenveld vormde. Laatstgenoemde zou Sneijder kunnen vervangen, die mogelijk rust krijgt.

De verwachte opstelling van Oranje: Cillessen, Janmaat, De Vrij, Vlaar, Blind, De Guzman, De Jong, Wijnaldum, Lens, Kuijt, Robben. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!