Van Persie: ‘We willen ver komen en ik wil topscorer worden’

Robin van Persie windt er geen doekjes om. De aanvoerder van Oranje heeft twee missies in Brazilië. Ten eerste wil hij met Oranje zo ver mogelijk komen, ten tweede wil hij topscorer worden.

Voorafgaan aan het toernooi zei Van Persie dat hij met vier doelpunten op het WK genoegen zou nemen. Ondertussen heeft de topspits er al drie inliggen in Brazilië, is hij gedeeld topscorer van het toernooi en wachten de achtste finales. Van Persie wil meer. ‘Die wedstrijd tegen Spanje heeft echt alles veranderd. We voelen dat we ver kunnen komen en ik wil topscorer van het WK worden’, aldus Van Persie.

Oranje-koorts
De aanvoerder van het Nederlands elftal is er blij mee dat de negativiteit in Nederland omgeslagen is in positivisme. ‘Wat ik tot op heden het allerbelangrijkste vind, is dat wij de mensen in Nederland het vertrouwen in ons elftal hebben teruggegeven’, geeft Van Persie aan. ‘Voor het WK waren veel mensen sceptisch. Maar op zo’n toernooi is het belangrijkste dat je groeit.’

‘Het Nederlands elftal voelt heel duidelijk dat het hele land inmiddels achter ons staat. De mensen zijn weer trots op Oranje. En het is aan ons om dat gevoel de komende weken te versterken. Allereerst tegen Chili. Wij willen de eerste plaats in poule B bereiken omdat er dan een gunstiger programma volgt in de knock-outfase.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!