Duitse pers fileert jonkies van Löw

In Duitsland is met afgrijzen gereageerd op het optreden van Die Mannschaft zaterdagavond tegen Ghana. De Duitsers ontsnapten tegen de Afrikanen aan een nederlaag door een goal van good old Miroslav Klose. In de kranten wordt gehakt gemaakt van de ‘broekies’ van bondscoach Joachim Löw.

Zo kopt Bild met ‘gestuntel in de verdediging met een jubelsalto’, verwijzend naar het matige verdedigen en de salto die Klose produceerde na zijn recordtreffer. ‘Maar toen kwam Klose, de enige spits die mee is naar Brazilië. Bedankt oudje!’, vervolgt de boulevardkrant.

Ook Die Welt zag dat de wedstrijd pas omsloeg toen oudgedienden Bastian Schweinsteiger en Klose het veld in kwamen. ‘Met het invallen van die twee kwam er meer Schwung in het elftal. De invallers waren de beste spelers van het veld.’ Typerend was de beoordeling van Die Welt. Alleen de ‘oudjes’ kregen een voldoende van het dagblad.

Één van de spelers die er van langs krijgt in de Duitse pers is Shkrodran Mustafi, die hopeloos verdedigde toen Ayew de gelijkmaker binnenkopte. ‘Hij stond te prutsen’, zegt Der Spiegel.

Praat Mee!