Dani Alves spreekt schande over uitspraken

De Brazilianen lijken af te stevenen op de achtste finales, maar de Seleção heeft nog niet kunnen overtuigen. Tijdens de overwinning op Kroatië werd Brazilië in het zadel geholpen door de scheids en tegen Mexico kwam de ploeg niet tot scoren (0-0).

De meeste aandacht gaat in Brazilië uit naar het wonderkind Neymar die al op twee doelpunten staat, maar de media uitten vooral hun ongenoegen naar de spits Fred, in Nederland beter bekend als Fretsj. Vorig jaar tijdens de Confederations Cup liet hij zijn kwaliteiten nog zien, maar tijdens dit WK is hij alleen maar negatief in beeld geweest. Voormalig Engels international Alan Shearer zei eerder: ‘Fred scoort niet, hij beweegt niet en haalt het niveau van het team omlaag. Ik weet niet of Brazilië van systeem moet veranderen, maar dit loopt niet.’

Rechtsback Dani Alves vindt het maar vreemd dat zijn ploeggenoot zo bekritiseerd wordt. ‘Idiote uitspraken van meneer Shearer’, zegt de Braziliaan. ‘Een grote schande. Iemand die weet hoe moeilijk het is om voetballer te zijn, en vooral om spits te zijn, zou toch beter moeten weten hoe moeilijk het is. Een gebrek aan respect. Hij moet zich schamen’, aldus Alves.

 

Praat Mee!