Opmerkelijk record sneuvelt bij Oranje – Chili

Het Nederlands elftal zal het maandag in Sao Paulo opnemen tegen Chili zonder aanvoerder Robin van Persie. Niet alleen de doelpunten van de spits zullen gemist worden, ook het tussenvoegsel bij zijn achternaam zal node gemist worden.

Tussen de Linies kwam erachter dat het Nederlands elftal al 221 wedstrijden op rij met minimaal één speler met het tussenvoegsel ‘van’ in het elftal speelt. Van Ruud van Nistelrooy tot Edwin van der Sar en van Marco van Basten tot Pierre van Hooijdonk, er was altijd wel een ‘Van the Man’ op het veld bij Oranje.

Dat zal maandag gaan veranderen  wanneer Van Persie niet in actie zal komen voor Oranje wegens een schorsing. De laatste keer dan Oranje zonder ‘Van’ speelde was op 29 mei 1996 tegen China. Toen won Oranje met 2-0. Datzelfde kan niet gezegd over de laatste keer ‘van-loos’ op een WK. Toen werd met 1-0 verloren van België op het WK van 1994. Dat was opvallenderwijs ook de laatste nederlaag van Oranje in de poulefase van een WK. Gelukkig is bondscoach Louis van Gaal wel gewoon van de partij. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!