Van Gaal woest op media en FIFA

VIDEO | Bondscoach Louis van Gaal is er niet van gediend dat de Nederlandse sportpers er zaterdag alles aan deed toch informatie te verzamelen rondom het Nederlands elftal, terwijl die besloten trainden. ‘Volgens mij moeten we allemaal aan hetzelfde touwtje trekken’, klonk Van Gaal zondag furieus.

‘Ik wil niks zeggen over de wijzigingen. Wij hebben al te maken met het feit dat als wij besloten trainen dat de Nederlandse media weer iets weten te vinden, wat ik niet prettig vind. Wat tegen werkt. Ik begrijp dat niet helemaal’, was Van Gaal zondag goed boos.

Ook over de FIFA had Van Gaal geen goed woord over. In tegenstelling tot alle eerdere wedstrijden komt poule A maandag later in actie dan poule B, waardoor poule A wél rekening kan houden met wie het treft in de achtste finales. Oneerlijk, vindt de bondscoach. ‘Schijnbaar heeft de FIFA voor iedere wedstrijd zo’n reclamestuntje over Fair Play. Dat doet het met dit soort grappen te kort. Dit is geen Fair Play. Ik ga er maar vanuit dat Brazilië zijn sportieve plicht vervult. De FIFA zou er voor moeten zorgen dat de vraag niet eens gesteld wordt.’

Praat Mee!