‘Oranje met 4-3-3, basisplaatsen Kuijt en Wijnaldum’

Louis van Gaal kondigde zondag wijzigingen aan in de basiself van Oranje en die gaan er volgens De Telegraaf ook komen. Tijdens de laatste training voor de wedstrijd tegen Chili speelden Dirk Kuijt en Georgino Wijnaldum met de basisploeg. Memphis Depay, uitblinker tegen Australië, begint op de bank. 

Voor het toernooi werd er nog veel gesproken over 1-5-3-2 tegen Spanje en Chili en 1-4-3-3 tegen Australië. Al die theorieën kunnen gezien de trainingen deze week de prullenbak in. Tegen Australië speelde Van Gaal vanwege ‘een winning-mood’ met vijf verdedigers en tegen Chili lijkt Oranje te beginnen met drie aanvallers. In de eerste helften tegen Spanje en Australië liep het 1-5-3-2 stroperig.

In het systeem van de Hollandse school zou er plek zijn voor Kuijt en Wijnaldum. Jonathan de Guzman krijgt rust, Robin van Persie is geschorst en Bruno Martins Indi herstelt nog van een hersenschudding. Nigel de Jong en Wesley Sneijder trainden na Australië niet alles met de groep mee, maar lijken te starten maandag. Jeremain Lens lijkt de vervanger van Van Persie.  (foto: Pro Shots)

Praat Mee!