Maradona woedend op voorzitter Argentijnse voetbalbond: ‘Idioot’

Diego Maradona heeft zondag fel gereageerd op een geintje van de voorzitter van de Argentijnse voetbalbond. Julio Grondona bezocht na de nipte zege van Argentinië tegen Iran (1-0) de kleedkamer en meldde daar dat de zege werd geboekt omdat Maradona eerder het stadion had verlaten. 

‘De vloek was weg en we wonnen’, zou Grondona gezegd hebben tegen de Argentijnse spelers. Het was een uitlating die gevolgen had, want op social media zochten meer mensen het ‘succes’ van Argentinië bij het feit dat Maradona het stadion verliet en daarna Messi de 1-0 maakte. #Maradonamufa (Maradona is een vloek) was veel te vinden op twitter, maar de beste Argentijnse speler uit de geschiedenis is daar zelf niet zo blij mee.

Bij de Argentijnse televisiezender De Zurda brandde Maradona los: ‘Iemand zei dat het doelpunt viel omdat ik was vertrokken. Wat een idioot. De zege hebben we te danken aan Messi, niet omdat ik eerder vertrok. Ik wil Grondona ook vertellen dat alles wat ik bezit heb te danken aan mezelf, terwijl hij alles kocht met geld van de FIFA.’ Bekijk hieronder de speech, die wordt afgesloten met een middelvinger.

[hdvideo id=364] 

Praat Mee!