Algerije klopt Zuid-Korea en doet volop mee in poule H

Algerije heeft in een waar spektakelstuk afgerekend met Zuid-Korea. In een eenzijdige eerste helft leken de Afrikanen de wedstrijd snel te beslissen, maar na een 0-3 voorsprong maakte Zuid-Korea er na de thee nog een echt duel van. Ondanks 110 procent inzet trok Algerije de zege over de streep: 2-4. 

Algerije had voor rust ook alle recht op drie punten. De ploeg die op het nippertje verloor van België kwam tegen Zuid-Korea geweldig voor de dag. Er werd mooi gecombineerd, er was inzet en dat leidde al snel tot kansen. Spits Slimani was al twee keer dichtbij, alvorens hij vlak voor het halve uur de score opende. De aanvaller werd van achteruit weggestuurd en hij was de Koreaanse verdediging te slim af.

Algerije genoot geen moment van de voorsprong en knalde er vanaf de aftrap meteen op. Het leverde een corner op en daaruit kopte Haliche overtuigend raak: 0-2. Nu had Zuid-Korea plots een groot probleem, maar Algerije was op stoom en de tegenstander werd van het kastje naar de muur gestuurd. Zuid-Korea kwam er soms gevaarlijk uit, maar het werd nog voor de rust 0-3. Djabou kreeg de bal van Slimani en het afronden was, net als de assist, van grote kwaliteit.

Algerije had de zege in de tas en dat leek het zelf ook te denken. Zuid-Korea had echter andere plannen en al snel na de rust gaf Son zijn ploeg weer hoop. De spits van Bayer Leverkusen kreeg de bal wat gelukkig, maar zijn vooractie en afronding was geweldig: 1-3. Zuid-Korea ging door, kreeg een dikke kans op 2-3, maar in plaats daarvan vergrootte Brahimi de marge voor Algerije. Samen met Feghouli sneed hij door de Koreaanse defensie en Brahimi maakte koeltjes af.

Nog was Korea niet geklopt. Koo bracht de spanning nog weer enigszins terug, maar van een echt slotoffensief was geen sprake meer. Algerije speelde het duel professioneel uit, waardoor het een historische WK-overwinning kon bijschrijven. Met drie punten komt het land op een tweede plaats in poule H, waardoor een punt tegen directe concurrent Rusland voldoende is om de achtste finales te bereiken.

Scoreverloop:

26′. Slimani. 0-1
28′. Haliche. 0-2
38′. Djabou. 0-3
49′. Son. 1-3
62′. Brahimi. 1-4
72′. Koo. 2-4

Opstellingen:

Opstelling Zuid-Korea: Jung, Y. Lee, Hong, Kim, Yun; Ki, Han (78. Ji), C.Y. Lee (64. Lee), Koo, Park (56. Kim); Son.

Opstelling Algerije: M’Bolhi, Mandi, Medjani, Bouguerra (89. Belkalem), Haliche, Mesbah; Brahimi (77. Lacen), Djabou (73. Ghilas); Feghouli, Bentaleb, Simani.

Bijzonderheden:

– Zuid-Korea – Algerije: Zuid-Korea heeft één punt (1-1 tegen Rusland) en Algerije verloor met 2-1 van België. Daardoor is het onderlinge treffen een do or die-wedstrijd. Een overwinning biedt plots alle kansen om de volgende ronde te halen.
– Zuid-Korea en Algerije speelden in het verleden eenmaal eerder tegen elkaar. In 1985 wonnen de Koreanen met 2-0.

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!