Veltman: ‘Of ik tegen de basis aan zit? Ik denk het wel’

Joël Veltman hoopt op speeltijd als Nederland het maandag opneemt tegen Chili. De verdediger mocht invallen tegen Spanje en fungeert vooralsnog als stand-in van Ron Vlaar of Stefan de Vrij. Nu Bruno Martins Indi geblesseerd is, lonkt misschien op een andere positie speeltijd. 

Hoewel veel media voorspellen dat Oranje in 1-4-3-3 begint tegen Chili, lijkt ook een 1-5-3-2-systeem niet uitgesloten. Tegen een aanvallend Chili lijkt Nederland kansen te zien om net als tegen Spanje counterend toe te slaan. In dat laatste geval heeft Van Gaal een extra verdediger nodig, nu Martins Indi nog hersteld van een hersenschudding.

Veltman hoopt, maar spreekt het niet uit. ‘Het is prachtig dat ik erbij zit. Maar het stomme is: nu je erbij zit, wil je spelen ook. Of ik tegen de basis aan zit? Ik denk het wel. Laat ik het zo zeggen: ik zal niet zeggen dat ik het beter doe, maar ik heb ook niet het gevoel dat ik het minder zou doen. Nee, totaal niet. Als ik speel zal ik mijn uiterste best doen om te laten zien dat ik erin hoor. Daar ben je voetballer voor.’

De speler van Ajax is dan ook eindelijk op zijn plek bij Oranje, waar hij best even moest wennen. ‘Ik verloor teveel ballen voor mijn doen. Dat voelde ik zelf ook. Het ging ineens zoveel sneller dan bij Ajax. Nu gaat het beter. Sommige mensen zeiden toen ik tot de eindselectie behoorde: ‘Hé, je gaat naar het WK, man’. Dat besefte ik nog niet. Ik besef het pas nu ik hier ben.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!