WK kort maandag | Feestende Belgen zaten even zonder stroom

LIVEBLOG | Dit is het liveblog voor het korte WK-nieuws van maandag 23 juni. Volg hier de hele dag alle ins en outs uit Brazilië en blijf zo naast het grote nieuws ook op de hoogte van alle updates van het toernooi.

11:20 uur | Feestende Belgen zaten even zonder stroom
Enkelen uren na de wedstrijd tussen België en Rusland (1-0) zondagavond, viel de stroom uit in een zuidelijke wijk in Rio de Janeiro. Vele feestende Belgen waren de dupe van de storing. Het verkeer verliep chaotisch, mensen kwamen vast te zitten in liften en de goedgevulde cafés moesten het even doen met kaarslichten. De toeristen moesten in het donker de weg naar hun hotel vinden. Dergelijke storingen gebeuren wel vaker in het dichtbevolkte Botafogo-district, waar de vakantiegangers gister de overwinning vierden.

10:49 uur | België raakt niet uitgepraat over Origi
Divock Origi vertolkte zondagavond een heldenrol voor België door in de slotfase de winnende te maken. En dat terwijl bijvoorbeeld Toby Alderweireld de 19-jarige spits nog nooit had zien voetballen voor het WK. ‘Voor het WK had ik hem nog nooit zien spelen’, geeft hij toe in gesprek met NUsport. ‘Maar vandaag was hij ontzettend belangrijk voor ons.’

Ook Origi zelf sprak al na zijn belangrijke doelpunt. ‘Dit is een doelpunt dat voor altijd bij zal blijven. Ik bleef nog redelijk rustig, maar dat is nu eenmaal mijn aard – dat heb ik van mijn pa. Dit had ik nooit verwacht. Dit is waarschijnlijk een doelpunt, in Maracanã dan nog, dat mijn carrière zal veranderen. Dit zal zijn impact hebben, maar laat me me nu maar weer op het WK concentreren. Wat erna gebeurt, daarover ga ik niet te veel nadenken.’

10:36 uur | Song zwaar gestraft voor slaande beweging
Alexander Song is door de FIFA zwaar gestraft voor zijn misdragingen tijdens Kameroen – Kroatië. De middenvelder van Barcelona deelde in die wedstrijd een onvervalste klap uit aan het adres van Mario Mandzukic en moet nu drie wedstrijden brommen. Omdat Kameroen al uitgeschakeld is op dit WK neemt Song de schorsing mee naar de kwalificatie voor de Afrika Cup. Kameroen komt vanavond, zonder Song, in actie tegen gastheer Brazilië. (Foto: Proshots)

Praat Mee!