‘Goede prestaties De Vrij, Martins Indi en Janmaat zijn een verrassing’

Johan Neeskens is onder de indruk van Feyenoorders Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat op het huidige WK. De voormalig profvoetballer werd naar hen gevraag door de Neue Zürcher Zeitung.

‘In Nederland houden veel clubs zich intensief bezig met de jeugdopleiding’, vertelt Neeskens. ‘Dat is al jaren zo en het gebeurt ook in Amsterdam en Eindhoven. Maar nu zien we tijdens het WK inderdaad dat Ronald Koeman en Wim Jansen bij Feyenoord ook talenten hebben ingepast. De goede prestaties van Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat zijn ergens wel een verrassing. Ze hebben immers geen internationale ervaring, alles is nieuw voor hen. Nederland heeft waarschijnlijk de jongste WK-defensie. Ron Vlaar is met 29 jaar ouder, maar De Vrij en Martins Indi zijn pas 22 jaar.’

‘Zij waren voor het WK nog nergens, maar de grote clubs zitten nu achter hen beiden aan. Voor de een is het goed, voor de ander wat minder. Als je op je 22e naar het buitenland gaat, moet je daar tot de besten behoren, een goede trainer hebben en wat geluk. Anders heeft het geen zin. Ik was 18 toen ik bij Ajax kwam en 23 toen ik naar Barcelona ging. Dat is een groot verschil. Maar het gaat er vooral om dat je de concurrentie aankunt’, aldus Neeskens. (Foto: Proshots)

Praat Mee!