ORANJE WINT WEER EN WORDT EERSTE IN POULE

Het Nederlands elftal heeft maandagavond ook zijn derde groepswedstrijd gewonnen. Tegen Chili was de bal lange periodes voor de tegenstander, maar Oranje kreeg de beste kansen. Na rust waren invallers Leroy Fer en Memphis Depay de doelpuntenmakers, waardoor Nederland eerste wordt in poule B. 

Net als tegen Spanje en Australië gaf Nederland weinig kansen weg. In aanvallend opzicht creëerde Oranje met name in de eerste helft te weinig. Namens Chili kopte Gutierrez over, voor Oranje kopte De Vrij naast het Chileense doel. Enkel uit standaardsituaties wist Oranje dicht bij het Chileense doel te komen. Door een schorsing van Robin van Persie waren alle ogen gericht op Arjen Robben. Hij creëerde het gevaar voor Nederland, maar miste sterkhouder Van Persie naast zich.

Ook in de tweede helft werd Chili ondanks het overwicht aan balbezit amper gevaarlijk. Invaller Memphis Depay liet ook in zijn tweede WK-wedstrijd zien van meerwaarde te zijn voor dit elftal. Na een schot van afstand dwong hij Claudio Bravo tot een redding, uit de daaropvolgende corner kopte Fer een goede voorzet van Janmaat binnen. In de blessuretijd verdubbelde Nederland de score. Nigel de Jong stuurde Robben met een goede pass de diepte in. Robben gaf op zijn beurt Depay een niet te missen intikker.

Terence Kongolo viel bij een 1-0 tussenstand in voor Dirk Kuijt. Voor de 20-jarige Feyenoorder betekende dat zijn WK-debuut.

Scoreverloop:

77′. Fer. 1-0
90′. Depay. 2-0

Opstellingen:

Opstelling Nederland: Cillessen; Janmaat, Vlaar, De Vrij, Blind, Kuijt (88. Kongolo); De Jong, Wijnaldum, Sneijder (74. Fer); Robben en Lens (68. Depay).

Opstelling Chili: Bravo – Mena, Medel, Diáz, Jara – Silva (70. Valdivia), Gutiérrez (46. Beausejour), Aránguiz, Isla – Alexis, Vargas (80. Pinilla).

Video’s:

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!