Brazilië eerste in poule A na simpele zege op Kameroen

Brazilië is maandagavond overtuigend nummer één geworden in poule A van het WK. Tegen Kameroen maakte Neymar voor rust al het verschil en na de pauze bouwden de Brazilianen hun voorsprong verder uit: 1-4. 

Eigenlijk had Brazilië geen moment problemen met Kameroen. De Afrikanen deden wel leuk mee, maar Brazilië was telkens veel gevaarlijker. Binnen no-time had de voorhoede al beter moeten reageren op een fantastische actie van Neymar, maar even later deed de grote ster het zelf alsnog. Na een prima voorzet van links was het met rechts raak voor Neymar.

Brazilië ging door, was gevaarlijk, maar toch kwam Kameroen terug. Matip tikte bij de tweede paal vogelvrij binnen en even leek het weer een wedstrijd. Neymar was echter niet veel later weer de gevierde man. Met een prima actie kwam hij bij de zestien, om vervolgens de doelman op het verkeerde been te zetten met een bekeken schuiver: 1-2.

Brazilië vond het voor de rust wel prima, maar ging na de thee op zoek naar meer doelpunten. Fred was al snel trefzeker met het hoofd en in de slotfase maakte invaller Fernandinho de belangrijke 1-4. Door die hoge uitslag is Brazilië op doelsaldo groepswinnaar. In de achtste finale treft het thuisland het lastige Chili.

Scoreverloop:

17′. Neymar. 0-1
25′. Matip. 1-1
34′. Neymar. 1-2
49′. Fred. 1-3
84′. Fernandinho. 1-4

Opstellingen:

Opstelling Kameroen: Itandje; Nyom, N’Koulou, Matip, Bedimo; Enoh, N’Guémo; Moukandjo (58. Salli), Aboubakar (72. Webo), Choupa-Moting (81. Makoun).

Opstelling Brazilië: César; Alves, Silva, Luiz, Marcelo; Hulk (63. Ramires), Paulinho (46. Fernandinho), Oscar, Luis Gustavo, Neymar (72. Willian); Fred.

Video’s:

[hdvideo id=379]

[hdvideo id=380]

[hdvideo id=381]

[hdvideo id=382]

[hdvideo id=387]

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!