Mexico rekent af met Kroatië en treft nu Nederlands elftal

Mexico heeft zich overtuigend geplaatst voor de achtste finales. In een onderling duel met concurrent Kroatië waren de Mexicanen eigenlijk de hele wedstrijd beter. Ondanks het overwicht bleef het lang spannend, maar in het laatste kwartier stelde Mexico orde op zaken: 1-3. 

De wedstrijd begon van beide kanten wat gespannen en stroef. In de beginfase waren de kansen schaars; de overtredingen en opstootjes voerden de boventoon. Het grootste wapenfeit uit de eerste helft was een schot van Herrera tegen de lat na een knappe combinatie tussen de vlugge Mexicaanse aanvallers.

In de tweede helft kwam Kroatië aanvallend uit de startblokken, maar dat wist het niet in grote kansen om te zetten. Mexico bleef er tegelijkertijd af en toe gevaarlijk uit komen. Kroatië kwam in eerste instantie nog goed weg toen de scheidsrechter een duidelijke handsbal van Srna in de 16 over het hoofd ziet, maar aanvoerder Marquez kopt in de 72e minuut alsnog een hoekschop achter Pletikosa. De laatste twintig minuten werden vervolgens een groot feest voor de neutrale toeschouwer.

Kroatië wist dat het moest winnen en koos voor een aanvallende wissel: Jelavic voor Pranjic. De spits van Everton stond nog maar net binnen het veld of Mexico counterde via Guardado naar 0-2. Invaller Javier Hernandez maakte in de 82e minuut nog 0-3. Kroatië deed vlak voor tijd nog iets terug via Ivan Perisic, maar het geloof was al verdwenen. Een minuut later pakte invaller Ante Rebic nog een rode kaart omdat hij veel te hard doorliep op Pena.

Bij Mexico pakte José Vazquez overigens een gele kaart, hij is hierdoor geschorst voor de achtste finale tegen Nederland.

Scoreverloop:

72′. Marquez. 0-1
75′. Guardado. 0-2
82′. Hernandez. 0-3
86′. Perisic. 1-3

Opstellingen:

Opstelling Kroatië: Pletikosa, Srna, Corluka, Lovren, Vrsaljko (58. Kovacic), Pranjic (74. Jelavic); Perisic, Modric, Rakitic, Olic (69. Rebic); Mandzukic.

Opstelling Mexico: Ochoa, Layun, Moreno, Marquez, Rodriguez, Aguilar; Guardado (83. Fabian), Vazquez, Herrera; Dos Santos (62. Hernandez), Peralta (79. Pena).

Bijzonderheden:

– ROOD KROATIE (88. Rebic)

Video’s:

[hdvideo id=383]

[hdvideo id=384]

[hdvideo id=385]

[hdvideo id=386]

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!