Van Gaal heeft ‘gouden pik’: ‘Truus heeft dat nooit gezegd’

Louis van Gaal was na afloop van Nederland – Chili opvallend opgewekt. De coach zag zijn ploeg met 2-0 winnen en wordt ongeslagen eerste in een zware poule met Spanje en Chili. Waar Van Gaal normaal nors zou reageren, was hij nu dan ook een lolbroek aan tafel bij Jack van Gelder. 

Van Gelder brak meteen het ijs met de opmerking ‘je hebt een gouden pik’. Pijnlijke stilte, die briljant wordt verbroken door Van Gaal. ‘Ja, dat kan. Truus heeft dat nooit gezegd.’ Van Gaal bleek op dreef. ‘Het blijkt al vijf weken dat we beter kunnen in balbezit. Als dat gebeurt, dan kunnen we zomaar wereldkampioen worden.’

Het W-woord is gevallen en dat met dank aan het 5-3-2-systeem. ‘Toen Kevin Strootman wegviel, ben ik gaan nadenken. Misschien is het wel waar dat wij nu dit systeem hebben door de blessure van hem. Maar niemand had verwacht dat wij eerste zouden worden in de poule. De sfeer in de groep is fantastisch en we zijn heel fit. Ik gaf in de rust al aan dat het laatste kwartier belangrijk was en dat doen we dan maar mooi even.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!