De Vrij: ‘Als je nu verliest, is het gelijk voorbij’

Stefan de Vrij ontwikkelt zich sterk in het Nederlands elftal van bondscoach Louis van Gaal. De Feyenoord-verdediger werd een paar weken geleden nog met argwaan bekeken, maar is nu een vaste keuze achterin bij Oranje.

Ook tegen Chili stond De Vrij weer centraal achterin en wederom gaf Nederland niet veel prijs aan de Zuid-Amerikanen. ‘Wij zijn als team gewoon heel lastig te bespelen’, zegt De Vrij dan ook tegen het AD. ‘Verdedigend stond het gewoon erg goed, we hebben eigenlijk niets weggegeven. Alleen uit spelhervattingen kregen zij wat kansen.’

Mede door de goede prestaties van de achterhoede van Oranje plaatste Nederland zich als groepshoofd voor de achtste finales. Dat houdt volgens De Vrij in dat het toernooi écht gaat beginnen. ‘Maar vanaf nu begint het eigenlijk pas in de knockoutfase. Als je verliest, is het gelijk voorbij. We moeten deze lijn vasthouden en elke wedstrijd brengen wat we tegen Chili hebben gebracht’, geeft de jonge verdediger aan.

En in die achtste finales wacht Mexico. Een team dat bekend is bij Oranje. ‘Een goede ploeg’, zo weet De Vrij. ‘Het wordt bovendien erg lang vliegen naar Fortaleza. Gelukkig hebben we wel een dag langer rust.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!