Rode loper ligt uit voor Oranje gezien wedstrijdschema

Oranje heeft door groepswinnaar te worden in poule B op het WK uitstekende zaken gedaan. Hierdoor ontliep de formatie van Louis van Gaal al gastland Brazilië, maar de rest van het toernooi lijkt ook veel makkelijker gezien het wedstrijdschema.

Allereerst zal er zondag om 18.00 uur Nederlandse tijd afgetrapt worden tegen Mexico in Fortaleza. Volgens de gokkers van Unibet is Oranje favoriet, omdat voor Nederland 2,15 keer je inzet wordt uitgekeerd bij een zege en voor Mexico 3,60 keer je inzet.

Vervolgens moet Oranje tegen de winnaar van poule D of de nummer twee van poule C. Costa Rica staat nu bovenaan in de poule met zes punten en een uitstekend doelsaldo van 4-1. Daarnaast spelen concurrenten Uruguay en Italië tegen elkaar. Beide ploegen hebben drie punten en een veel minder doelsaldo (2-2 voor Italië en 3-4 voor Uruguay) dan Costa Rica, waardoor de laatste de zege in de groep bijna niet meer kan ontgaan. Alleen als Italië of Uruguay met een redelijk verschil van elkaar weten te winnen en Costa Rica verliest, dan is er kans.

De tweede plaats van poule C is momenteel voor Ivoorkust met drie punten. Colombia staat in die poule vier aan kop met zes punten en een doelsaldo van 5-1. Ivoorkust neemt het dinsdagavond om 22.00 uur Nederlandse tijd op tegen Griekenland, dat laatste staat met één punt. Colombia speelt daardoor automatisch tegen Japan, dat eveneens één punt heeft. Theoretisch gezien kunnen alle landen nog tweede worden in de poule, maar voor Colombia lijkt dat het lastigst, die gaan vermoedelijk net als Costa Rica groepswinnaar worden. Waardoor de tweede plaats zal gaan naar Ivoorkust, Japan of Griekenland, wat betekent dat Oranje na een zege op Mexico de kwartfinale zal spelen op vrijdag 4 juli om 18.00 uur in Rio de Janeiro tegen Costa Rica, Ivoorkust, Japan of Griekenland.

In de halve finale ontmoet Oranje de winnaars van poule F en poule H en de nummer twee van poule G en nummer twee van poule E. De winnaars van F en H zijn al nagenoeg bekend, dat zijn Argentinië en België.  Nummer twee van poule E wordt waarschijnlijk Zwitserland of Ecuador en nummer twee van poule G Duitsland, Ghana, Portugal of de Verenigde Staten.

Dit zijn de landen die Van Gaal en de mannen tegen gaan komen, oftewel tot de halve finale ‘makkelijke’ tegenstanders, om vervolgens België, Argentinië, Ecuador, Zwitserland, Duitsland, Ghana, Portugal of de Verenigde Staten tegen te komen. Oranje had het niet beter kunnen doen tegen Chili. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!