Emotionele Touré: ‘Ik kreeg geen toestemming van City’

Afgelopen week overleed de jongere broer van Ivoorkust internationals Kolo en Yaya Touré.  Ibrahim Touré stierf op 28-jarige leeftijd aan kanker. ‘Het broertje van’ was voor het WK al ziek, desalniettemin kreeg Yaya, in tegenstelling van zijn broer, geen toestemming van zijn club om hem te bezoeken.

De speler baalt daar zichtbaar van. ‘Ik voel me slecht omdat ik de laatste weken niets nuttig hebben kunnen doen voor mijn broer’, vertelt de middenvelder tegen France Football. ‘Aan het einde van het seizoen wilde ik vier of vijf dagen met hem doorbrengen voordat ik naar het WK vertrok. Manchester City wilde me die dagen echter niet geven. Ik zat dus in Abu Dhabi om onze titel te vieren’, vervolgt de lange Ivoriaan.

‘De club wist dat ik het al maanden lastig had door de gezondheid van mijn broer. Dat was ook de reden dat ik enkele blessures opliep aan het einde van de competitie. Mijn hoofd had de controle over mijn lichaam overgenomen.’

‘Op dat soort momenten hoop je op een mirakel. Het nieuws kwam dan ook als een enorme schok. We leefden al twee jaar apart, maar we hadden een goede band. Ik vraag me af hoe ik het zal redden zonder hem’, vertelt de oud-speler van Barcelona. ‘Gelukkig heb ik Kolo nog. Meer dan eens heeft hij de grote broer gespeeld.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!