Uruguay schakelt Italië uit met bijtende Suárez

Dankzij een late goal van Diego Godín heeft Uruguay zich ten koste van Italië weten te plaatsen voor de achtste finale. De verdediger werkte in de 81e minuut met zijn schouder de enige goal van de wedstrijd tegen de touwen. Na afloop ging het echter vooral over Luis Suárez, die opnieuw een tegenstander in zijn schouder beet.

In de eerste 45 minuten kon Italië Uruguay gemakkelijk van zich afhouden. Beide landen zochten de aanval, maar het was Italië dat verreweg het meeste balbezit had. Het tempo bij Italië lag echter te laag om de Uruguayaanse defensie in problemen te brengen. Uruguay was in de eerste helft de mindere ploeg en had het al lastig om Cavani en Suárez te vinden. Veelal probeerde Uruguay van achteruit met de lange bal het aanvalsduo te bereiken, maar keer op keer stond de driemansverdediging van Italië haar mannetje en won het de kopduels. Italië had de controle over de wedstrijd maar werd zelf ook niet gevaarlijk.

De Italianen waren via een vrije trap van Pirlo nog het dichtst in de buurt van de 1-0, maar Muslera kon met wat moeite de zwabberende inzet keren. Na een halfuur werd Uruguay voor het eerst gevaarlijk. Suárez kon vanuit een moeilijke hoek op doel schieten, nadat hij een één-twee had opgezet met Nicolas Lodeiro. De uitkomende Gianluigi Buffon kon Suárez van scoren afhouden.

Na de onderbreking hield Italië de wedstrijd onder controle zonder gevaarlijk te worden. Uruguay had wel wat vaker de bal in bezit, maar kon net als in de eerste helft aanvallend geen vuist maken. Het leek allemaal op rolletjes te lopen voor Italië, totdat Marchisio na een uur spelen van het veld werd gestuurd. De Italiaan ging hard door op Ríos en werd daarvoor bestraft met een rode kaart.

Met een mannetje meer ging Uruguay logischerwijs op zoek naar de openingstreffer. Na 70 minuten kreeg Suárez een dot van een kans. De Uruguayaan kreeg de bal mee in de kluts en probeerde met de buitenkant van zijn rechtervoet Buffon te verschalken. Een geweldige reflex van de Italiaanse keeper voorkwam een doelpunt van Uruguay. Diezelfde Suárez liet tien minuten voor tijd weer van zich spreken. De spits van het Uruguayaanse elftal beet Chiellini in zijn schouder. Het bijtincident werd niet opgemerkt door de scheidsrechter, waardoor Suárez in het veld mocht blijven staan.

Met datzelfde lichaamsdeel zette Diego Godín even later zijn land op voorsprong. Waar de verdediger van Atlético Madrid dit jaar al vaak beslissend was voor zijn club, was hij dit keer ook enorm belangrijk voor zijn land. Na de treffer van Uruguay probeerden de tien Italianen met man en macht nog de aansluitingstreffer te maken. Uruguay hield echter stand en mag zich gaan opmaken voor de achtste finale. (Foto: Pro Shots)

Scoreverloop:

81. Godín 0-1

Opstellingen:

Opstelling Italië: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Darmian, Marchisio, Pirlo, Verratti (75. Motta), De Sciglio; Balotelli (46. Parolo) en Immobile (71. Cassano).

Opstelling Uruguay: Muslera; A. Pereira (63. Stuani), Giménez, Godín, Cáceres; González, Ríos, Lodeiro (46. M. Pereira), Rodríguez; Cavani en Suárez.

Bijzonderheden:

23. Balotelli krijgt zijn tweede gele kaart van het WK en mist de eventuele achtste finale.
59. Marchisio (Italië) krijgt een directe rode kaart (gestrekt been).
78. Suarez bijt Chiellini in zijn nek bij een 0-0 stand.

Video’s:

Er zijn nog geen video’s beschikbaar.

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!