Costa Rica en Engeland spelen doelpuntloos gelijk

In de laatste wedstrijd van Engeland wisten de eilandbewoners andermaal niet te imponeren. Tegen Costa Rica werd doelpuntloos gelijkgespeeld en zodoende eindigen de Engelsen met slechts één punt op de laatste plaats in poule D. Costa Rica daarentegen kan met zelfvertrouwen de achtste finales tegemoet gaan. De Midden-Amerikanen zijn met zeven punten groepswinnaar.

Costa Rica kwam als eerst dichtbij de openingstreffer, toen Celso Borges een vrije trap richting de kruising mikte. Ben Foster wist echter redding te brengen door de bal over te tikken. Voor Engeland was Daniel Sturridge met een kop- en schietkans nog gevaarlijk voor rust. Zodoende liepen beide ploegen, met de brilstand op het scorebord, de kleedkamers in voor de rust.

Na de thee bleef het spelbeeld onveranderd. Sturridge kreeg opnieuw veel kansen om de score te openen, maar hij liet deze telkens onbenut. De keeper van Costa Rica, Keylor Navas, wist overigens veel Engelse aanvallen op tijd af te slaan door voorzetten van Adam Lallana onschadelijk te maken.

In de 65e minuut kreeg Sturridge zijn grootste kans om tot scoren te komen, toen hij een zelf opgezette aanval naast schoot. Wayne Rooney was daarnaast ook dichtbij een treffer, maar Navas tikte zijn boogbal over de goal. Costa Rica wist daar niet veel tegenover te zetten, maar de nul werd wel gehouden.

Scoreverloop:

Opstellingen:

Opstelling Costa Rica: Navas; Gonzalez, Miller, Duarte, Gamboa;, Diaz, Tejeda, Borges; Ruiz; Campbell en Brenes

Opstelling Engeland: Foster; Jones, Cahill, Smalling, Shaw; Milner, Lampard, Wilshere, Barkley, Lallana; Sturridge

Bijzonderheden:

Video’s:

Er zijn nog geen video’s beschikbaar.

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!