Flets Oranje verliest van Frankrijk

Nederland heeft woensdagavond het oefenduel tegen Frankrijk verloren. In Parijs werd het 2-0 in het voordeel van de gastheren. Voor de rust vielen de twee doelpunten, gemaakt door Benzema en Matiudi.

Het Nederlands elftal begon gecontroleerd aan het duel in Frankrijk. In de openingsfase kon Oranje de bal rustig rondspelen en debutanten Quincy Promes en Jean-Paul Boëtius konden af en toe voor gevaar zorgen via de flanken. Robin van Persie was met een schot dichtbij de 0-1, maar zijn inzet werd gekeerd. De rebound werd daarna hoog over geschoten door Ron Vlaar.

Het waren de gastheren die na de beginfase de touwtjes in handen hadden. De openingsgoal was dan ook van Franse makelij. Karim Benzema verschalkte met een fraai schot doelman Jasper Cillessen. De volgende aanval van Frankrijk betekende ook gelijk een verdubbeling van de marge. Na een mooie aanval wist Blaise Matiudi op spectaculaire wijze af te ronden; 2-0.

Na rust nam Frankrijk aardig wat gas terug en daardoor werd de wedstrijd een stuk minder aantrekkelijk. Memphis Depay wist er af en toe aardig langs te komen via de linkerkant van het veld, maar zijn voorzetten vonden veelal geen aansluiting.

Ook de inbreng van debutant Davy Klaassen kon het spel van Oranje niet de nodige impuls geven. Frankrijk kreeg nog wat kansjes op de 3-0 door een vrije trap en een schietkans, maar echte kansen zaten er van beide ploegen niet in na rust.

Opstelling Nederland: Cillessen; Van der Wiel, Vlaar, Martins Indi, Blind (53′ Rekik); Sneijder (73′ Klaassen), Clasie, Strootman (40′ Schaars); Promes, Van Persie, Boëtius ( 73′ Depay).

Opstelling Frankrijk: Lloris; Debuchy (88′ Sagna), Mangala, Varane, Evra (46′ Digne); Pogba, Matuidi, Cabaye; Valbuena (65′ Ribery), Benzema, Griezmann.

Doelpunten:
32′ Benzema 1-0
40′ Matiudi 2-0

Bijzonderheden:
Bij Oranje debuteren Davy Klaassen, Karim Rekik, Jean-Paul Boëtius en Quincy Promes.

Praat Mee!