Colombia overklast Japan in tweede helft; Japan uitgeschakeld

Ivoorkust, Griekenland én Japan maakten dinsdagavond allemaal kans op de tweede plek en dus de achtste finale. Japan mocht het opnemen tegen Colombia. Een zware klus voor de Japanners, die vlak voor de rust goed op weg leken. Maar schijn bedroog, Colombia overklaste Japan in de tweede helft; 4-1.

Colombia begon sterk aan de wedstrijd. De Zuid-Amerikanen creëerden enkele kansen en hadden het meeste balbezit. Dat resulteerde in een vroege goal.  In het zestienmetergebied van Japan werd een overtreding begaan op Ramos: penalty. Cuadrado schoot de bal onberispelijk in de hoek: 0-1 in de 17e minuut.

Japan moest ineens niet één, maar twee goals scoren om door te gaan naar de achtste finale. De ploeg van Zaccheroni probeerde dan ook aan te vallen, maar was rond het doel van Colombia slordig in de passing en afronding. Verder leden de Aziaten achterin veel balverlies. Colombia probeerde daar van te profiteren, maar ook zij waren voorin te haastig. Uit het niets was daar dan de 1-1 van Japan. In de blessuretijd kopte Okazaki een voorzet van oud VVV-er Keisuke Honda achter keeper Ospina.

Tweede helft, afslacht helft
Colombia begon heel sterk aan de tweede helft. Na een mooie aanval was het dan ook snel raak. In de 52ste minuut kreeg Martínez de bal in ‘de 16’ aangespeeld. De spits aarzelde niet en schoot de bal hard de hoek: 1-2. Japan moest opnieuw achter de feiten aanlopen, en zouden wederom twee keer moeten scoren. Dat bleef dit keer uit.

De Colombianen merkten dat de Japanse defensie geen goede wedstrijd speelde en profiteerde daar optimaal van. In de 83ste minuut scoorde Martínez zijn tweede goal van de wedstrijd. De Colombiaanse spits kapte Konno uit en schoot de bal hard raak: 1-3. Maar het bleef daar niet bij. In de 88ste minuut maakte Rodríguez, als kers op de taart, een prachtige goal. Colombia won overtuigend en schakelde en passant, mede door de 2-1 overwinning van Griekenland, Japan uit.

Eindstand poule C:

1. Colombia: 3 (+ 9 – 2) 9
2.Griekenland: 3 (+ 2 – 4) 4
3. Ivoorkust: 3 (+ 4 – 5 ) 3
4. Japan: 3  (+ 2 – 6) 1

Scoreverloop:

– Konno 0-1 ’17 (penalty)
– Okazaki 1-1 ’45 + 1
– Martínez 1-2 ’55
– Martínez 1-3 ’83
– Rodriguez 1-4 ’88

Opstellingen:

Opstelling Japan: Kawashima; Uchida, Yoshida, Konno, Nagatomo; Okazaki, Keisuke Honda, Hasebe, Aoyama, Kagawa; Okubo.

Opstelling Colombia: Ospina; Armero, Mejia, Balanta, Arias; Valdez, Cuadrado, Guarín, Quintero; Ramos, Martínez.

Bijzonderheden:

– Colombia is al door naar de achtste finales en speelt daardoor met een B-elftal.

– Keeper Mondragón valt met zijn 43 jaar in. Hij is daarmee de oudste WK- speler ooit!

Video’s:

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!