Griekenland dankzij penalty in slotseconden langs Ivoorkust

Griekenland is dinsdag door het oog van de naald gekropen. Lang leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, na goals van Samaris en Bony, maar in de blessuretijd wist Samaras een penalty voor Griekenland te verzilveren; 2-1. Zodoende eindigen de Grieken als tweede in de poule en gaat Ivoorkust niet naar de achtste finales.

De wedstrijd tussen Griekenland en Ivoorkust begon wat gezapig en beide ploegen kwamen lange tijd niet tot kansen. Het eerste speldenprikje van de wedstrijd werd door Ivoorkust uitgedeeld, maar Drogba liep de bal over de achterlijn. Aan de andere kant werd wel gescoord. Vlak voor rust prikte invaller Samaris de bal in de Ivoriaanse goal.

Na de thee was Griekenland voor het eerst gevaarlijk. Christodoulopoulous slalomde met een prachtige solo door de Ivoriaanse verdediging, maar vergat doel te treffen. Ivoorkust was daarentegen wel trefzeker. Invaller Bony wist een voorzet hard tegen de touwen te werken, 1-1.

Lange tijd leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar Griekenland kreeg in de 92e minuut een ietwat makkelijk gegeven strafschop. Samaras faalde niet en bracht de stand op 2-1, waardoor de Grieken en niet de Ivorianen door gaan naar de achtste finales.

Eindstand poule C:

1. Colombia: 3 (+ 9 – 2) 9
2.Griekenland: 3 (+ 2 – 4) 4
3. Ivoorkust: 3 (+ 4 – 5 ) 3
4. Japan: 3  (+ 2 – 6) 1

Voorbeschouwing:

Een cruciale laatste ronde van poule C. Colombia is het enige team dat al zeker is van een plekje in de achtste finale. Ivoorkust, Japan en Griekenland kunnen allemaal nog door naar de volgende rond. De drie ploegen zullen dus alles moeten geven om tweede te worden in de poule. Griekenland zal er alles aan doen om het de Ivorianen moeilijk te maken.

Statistisch gezien wordt het lastig voor de Grieken. Ze maakte dit toernooi nog geen enkel doelpunt. In tegenstelling tot de Ivorianen, die al drie keer scoorde, en ook al een keer wonnen dit toernooi. De Ivorianen zullen aan een gelijkspel ook genoeg hebben, als Japan niet met twee doelpunten verschil wint. De vraag is of Ivoorkust voor het gelijkspel gaat, of winnend de groepsfase wilt afsluiten. Óf de Grieken gaan stunten, we gaan het zien.

Scoreverloop:

42′ Samaris 1-0
74′ Bony 1-1
92′ Samaras 2-1 (pen)

Opstellingen:

Opstelling Griekenland: Karnezis (24. Glykos); Torosidis, Sokratis, Manolas, Holebas; Karagounis, Maniatis, Kone (12. Samaris); Salpingidis, Samaras, Christopoulos

Opstelling Ivoorkust: Barry; Boka, Touré, Bamba, Aurier; Tioté, Touré, Serey Die; Kalou, Drogba, Gervinho.

Bijzonderheden:

Video’s:

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!