Gebeten Chiellini boos: ‘Suarez mag doen wat hij wil van de FIFA’

Dat Luis Suarez de voetbalwereld met zijn prachtige spel weet te betoveren weet iedereen, maar er zit helaas ook een steekje los bij de Uruguayaan. Tijdens Italië – Uruguay (0-1) beet de spits voor een derde maal in zijn carrière een tegenstander. Giorgio Chiellini, ditmaal slachtoffer, was na afloop van de verliespartij woest over het optreden van de arbiter.

‘Het is een schande, deze wedstrijd is beslist door de scheidsrechter’, zei Chiellini in gesprek met Sky Italia. ‘De rode kaart voor Claudio Marchisio en het niet wegsturen van Suárez heeft de wedstrijd beslist. In de eerste helft kreeg Uruguay al een andere behandeling, toen had de scheidsrechter al bepaald wie de volgende ronde moest halen. Toen wij nog met elf op het veld stonden, waren zij absoluut niet gevaarlijk.’

Daarnaast vindt de verdediger het onbegrijpelijk dat Suarez geen rode kaart kreeg voor zijn actie. ‘Suarez? Hij mag doen wat hij wil en de FIFA staat het toe. De FIFA wil dat de grote sterren spelen, we zullen wel zien wat ze gaan doen. Het is echt belachelijk dat hij niet van het veld is gestuurd. Nadat hij mij beet, dook hij overduidelijk naar de grond. Hij wist heel goed dat hij iets gedaan had wat hij niet had moeten doen’, aldus Chiellini.

 

Praat Mee!