Update II | ‘Suarez moet lang gestraft worden’

UPDATE | En weer draaide alles om Luis Suarez dinsdagavond. De sterspeler van Uruguay beet in de nek van Giorgio Chiellini toen Uruguay op het punt van uitschakeling stond, maar zag Diego Godin de Zuid-Amerikanen toch nog naar de achtste finales koppen. Genoeg reden voor een feestje, vindt Suarez.

‘De zege was verdiend’, zei Suarez direct na afloop. De oud-Ajacied repte met geen woord over de bijt aan het adres van de Italiaan. ‘We hebben opnieuw geschiedenis geschreven. Na de zege op Engeland hadden we heel veel zelfvertrouwen. We wisten dat we ook van Italië konden winnen. Dit is een moment om feest te vieren’, aldus De Kannibaal. 

Update | 23:25 uur
Volgens Luis Suarez heeft hij Giorgio Chiellini helemaal niet gebeten. De Uruguayaan stelt dat er slechts sprake was van een ongelukkige botsing en dat dat kan gebeuren in het zestienmetergebied. ‘Dit soort dingen gebeuren in het penaltygebied’, sprak Suarez na afloop tegen Channel 10 radio. ‘Het was schouder tegen borst. Ik kreeg ook meteen een klap tegen mijn oog.’ Met name die laatste uitspraak is in het licht van bovenstaande foto opmerkelijk. Suarez had op het veld overduidelijk last van zijn tanden terwijl Chiellini overduidelijk een beet-afdruk kon laten zien…

Update II | 08.00 uur 25-06-2014
Luis Suarez lijkt uitgespeeld dit WK. De FIFA heeft een onderzoek ingesteld naar een nieuw bijtincident van de aanvaller en daarmee is tevens duidelijk dat de scheidsrechter het voorval als ‘niet beoordeeld’ heeft doorgegeven. Suarez beet tijdens het duel tussen Italië en Uruguay in de schouder van Giorgio Chiellini en het WK is normaal gesproken over voor Suarez.

Daar is bijna de hele wereld het mee eens. Mensen in praatprogramma’s, columnisten of voetballers, iedereen vindt dat Suarez een zware straf verdient. Dit varieert van maandenlang tot jaren of zelfs gevangenisstraf. NU Sport meldde woensdagavond dat de FIFA een straf van maximaal twee maanden kan opleggen, maar de vraag is of de bond in dit geval geen uitzondering maakt. (Foto: Pro Shots / Action Images)

Praat Mee!