Update | Balotelli: ‘Misschien ben ik geen Italiaan’

Daniele de Rossi heeft het helemaal gehad met Mario Balotelli. De middenvelder en routinier van het reeds uitgeschakelde Italië maakte na afloop van de wedstrijd tegen Uruguay korte metten met het gedrag van Balotelli. 

De spits was dit WK meerdere keren opmerkelijk in het nieuws. Zo vroeg hij om een kus van de Engelse koningin als Italië van Costa Rica zou winnen, bleef hij woensdagavond na Italië – Uruguay in de bus zitten toen de selectie uit respect wachtte op coach Cesare Prandelli en plakte hij het Italiaanse team van Panini vol met plaatjes van zichzelf.

De Rossi refereert naar dat laatste als hem wordt gevraagd naar de uitschakeling van Italië. ‘Wij hebben op een WK echte mannen nodig, geen Panini-plaatjes. Daar heeft de nationale ploeg helemaal niets aan. We moeten allemaal maar een beseffen wat er verkeerd is gegaan en we moeten weer met echte mannen aan de slag gaan.’

Update 15.55 uur | Balotelli slaat terug
Mario Balotelli trekt zich de kritiek op zijn persoon erg aan. Via Instagram reageert de spits furieus op alle berichten over hem. Hij schrijft: ‘Ik ben Mario Balotelli, ik ben 23 jaar en ik heb er niet zelf voor gekozen een Italiaan te zijn. Ik wilde het wel graag, want ik ben in Italië geboren en heb er altijd gewoond. Ik wilde ontzettend graag meedoen aan het WK, maar nu ben ik verdrietig, boos en teleurgesteld in mezelf. Ja, ik had moeten scoren tegen Costa Rica, dat klopt. Maar wat nu? Krijg ik nu overal de schuld van?’

‘Ik wil deze keer niet alleen alle schuld in de schoenen geschoven krijgen’, vervolgt Balotelli. ‘Ik heb alles wat ik had gegeven en heb geen fouten gemaakt. Zoek dus een andere reden, want ik heb een zuiver geweten en ga met opgegeven hoofd verder. Ik heb alles gegeven voor mijn land. Maar misschien ben ik geen Italiaan, zoals sommigen van jullie zeggen. Afrikanen zouden een broeder nooit afkraken, nooit! Op dat gebied lopen wij jaren vooruit. Zulke zaken zijn een schande, niet iemand die een kans mist of wat meer of minder loopt.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!