Uruguay gelooft zijn ogen niet: ‘Het kan ook een moedervlek zijn’

De hele voetbalwereld heeft het over Luis Suarez. De Uruguayaan beet dinsdagavond tijdens Italië – Uruguay in de schouder van Giorgio Chiellini en moet vrezen voor een lange schorsing. De media spreekt woensdag schande van de actie, al blijft men in Uruguay hopen op een misverstand. 

De Uruguayaanse krant El Observador schrijft volgens De Telegraaf dat de tandafdruk van Suarez in de schouder van Chiellini ook een moedervlek kan zijn. De krant lijkt niet te willen geloven dat de superster zich opnieuw liet gaan. Na een beet bij Ajax (Otman Bakkal) en Liverpool (Branislav Ivanovic) was het nu raak bij de nationale ploeg.

De Uruguayaanse hoop (zo lijkt het) sluit aan bij de uitspraken van spelers en trainer na de wedstrijd. Zo wilde Oscar Tabarez niet geloven dat zijn spits over de schreef ging. ‘We zijn hier op het WK. Het gaat niet om de moraal. De scheidsrechter heeft blijkbaar ook niets opgemerkt. Ik wil er niets over zeggen. Er zijn in deze match belangrijkere dingen gebeurd. Suarez is de favoriete schietschijf van bepaalde pers en bepaalde media.’

Ook ploeggenoot Diego Lugano hield vast aan de onschuld van Suarez. ‘Wat heb je gezien?. Jij hebt een beet gezien? Echt? Dat moet je mij dan echt laten zien, want ik heb niets gezien. Heb je het vandaag zien gebeuren of in voorgaande jaren? Vandaag kun je niets geconstateerd hebben, want er gebeurde niets. Het ergste van alles is de houding van Chiellini.’

‘Levenslange schorsing’
Buiten Uruguay is iedereen het er wel over eens: Suarez verdient een lange schorsing. Alleen als in Nederland zagen 2,8 miljoen mensen de actie en die werd wereldwijd dan ook breed uitgemeten. Mirror Sport kopt woensdag met ‘3 bites and you’re out’. Ook het woordje ‘Jaws’ komt vaak langs en er wordt gesproken van een twee jaar lange schorsing voor de aanvaller.

Ook op televisie kwamen meerdere mensen aan het woord. De één pleit voor een levenslange schorsing, de ander kan vooral zijn ogen niet geloven. Het feit dat Suarez tegen Engeland nog liet zien een geweldige speler te zijn, maakt de situatie extra wrang voor sommigen. De FIFA heeft een onderzoek aangekondigd en Suarez lijkt zodoende sowieso het WK te kunnen vergeten. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!