Mexicaanse fans op cruiseschip naar duel met Nederland

Alsof de beet van Luis Suarez nog niet genoeg is: Mexicaanse fans hebben wel een heel opmerkelijke manier gevonden om zich te verplaatsen tijdens het WK. De Telegraaf schrijft dat zo’n 3500 Mexicanen van speelstad naar speelstad reizen op een cruiseschip van zo’n 400 miljoen euro. 

Nu is varen niet vreemd, maar een Mexicaanse kolonie die voor en na wedstrijden op een duur cruiseschip een feestje viert, dat is wel apart. Waar Oranje-fans zich ophouden op een Oranjeplein, daar zijn de fans van de aankomende tegenstander van Nederland te vinden op een schip (MSC Divina) van 333 meter lang.

Een Mexicaanse touroperator kwam op het idee om de boot af te huren. Wil een fan op het schip verblijven, dan betaalt hij of zij voor een simpele kamer zo’n 250 euro per nacht. Daar krijg je wel wat voor terug: zes restaurants, een casino, nachtclub, tennisveld én zwembad op het bovendek.

Overigens is de rondvaart niet één en al plezier. Tijdens alle festiviteiten kwam er waarschijnlijk al één persoon om het leven. Een man zou volgens ooggetuigen van de vijftiende verdieping naar beneden zijn gesproken, zo in het water. Het slachtoffer is enkele dagen na de sprong nog niet gevonden. Hij zou onder invloed zijn geweest van drugs en alcohol. (foto: Wikimedia, dit is niet het schip!)

Praat Mee!